Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. prosince 2019 15:50
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Mulan zachraňuje Čínu ve válečném velkofilmu od Disney. Akční trailer slibuje jedno z největších dobrodružství roku 2020

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Disney v březnu přinese do kin další velký hraný remake své klasické pohádky.

V každém článku o Disney se dá zmiňovat jejich úspěch, kvalita jejich filmů a geniální struktura kalendáře. Jinak tomu nebude ani příští rok, kdy do kin pošlou další velký hraný remake jejich animované klasiky. Půjde o Mulan, která se nám již představila v krátkém teaseru. Následně přišly dotáčky a film se ještě upravoval. 

Hlavní roli ztvární Liu Yifei, která už stihla být zatažena do nepříjemné kontroverze. Na Weibo, což je čínský ekvivalent Twitteru, totiž v létě veřejně podpořila policii, která násilím zabraňovala masovým demonstracím v Hong Kongu. Samotný film přitom kritizovali už po uvolnění teaseru. Více o tom, proč se to dělo, najdeš v článku níže.

Doporučeno
Lidé kritizují hlavní postavu z filmu Mulan. Veřejně podpořila policii v boji proti protestům v Hongkongu Lidé kritizují hlavní postavu z filmu Mulan. Veřejně podpořila policii v boji proti protestům v Hongkongu 19. srpna 2019 11:19

Disney je málokdy spojeno s takovými nepříjemnostmi, ale ty dnešním trailerem odsouvá stranou. Režisérka Niki Caro nám v něm slibuje osudový a velkolepý dobrodružný snímek, který si v kinech nikdo z nás nebude chtít nechat ujít. Pokud znáš animák, dobře víš, o co v příběhu jde, ale pokud jsi ho z nějakého důvodu stále neviděl: jde o období starověké Číny, kdy se obyvatelé museli postavit útoku armády Hunů.

Do vojska však mohou nastoupit pouze muži, a tak se Mulan mezi vojáky dostane v přestrojení za opačné pohlaví. Učiní tak kvůli tomu, že jinak by musel narukovat její nemocný otec, který by válku určitě nepřežil. 

Kromě 31leté Liu Yifei si ve filmu zahráli herci jako Donnie Yen (Rogue One: Star Wars Story, Ip Man), Jet Li (Expendables, Obávaný bojovník), Li Gong (Gejša). Režie se ujala Niki Caro (Úkryt v ZOO, Pán velryb) a česká premiéra je plánována na 26. března 2020.

Domů
Sdílet
Diskuse