Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. prosince 2019 9:27
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Oscar Isaac a John Boyega doufali, že Finn a Poe budou ve Star Wars homosexuálním párem. Splnil jim režisér jejich přání?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Ve filmu bude komunita LGBTI zastoupena, nepůjde však o homosexuální vztah mezi dvěma hlavními postavami.

Reprezentace LGBTI komunity není zatím v Disneyho filmech vůbec citelná, což v nadcházejícím roce 2020 nemusí znamenat nic pozitivního. Mnozí by si přáli, aby se to nějakým způsobem změnilo, ale zdá se, že Disney nechce své postavy stavět do určitých pozic jen proto, že se to dnes sluší. Místo toho se zřejmě dočkáme přirozeně homosexuálních párů, které nepůsobí nuceně. I u Elsy z Frozen už od prvního dílu čekáme, že půjde o homosexuální postavu. Tvůrci však její sexuální orientaci budují postupně, což je jen dobře.

Doporučeno
Rey používá Sílu na stormtroopery a Darth Sidious mluví o posledním souboji světla proti temnotě Rey používá Sílu na stormtroopery a Darth Sidious mluví o posledním souboji světla proti temnotě 2. prosince 2019 9:19

Silnější homosexuální pár chybí i v univerzu Star Wars, což se podle všeho nezmění ani s příchodem The Rise of the Skywalker, závěrečného filmu v sáze Skywalkerů. Oscar Isaac v rozhovoru pro Variety prozradil, že doufal a věřil, že se postavy Finna a Poeho dočkají romantické linky. Jejich chemie v příběhu a ve všech scénách tomu také pomáhá a vícekrát nám bylo naznačeno, že by se něco podobného skutečně mohlo stát. Herci to nakonec sami od začátku podporovali. 

Isaac ale prozradil, že se nic takového ve filmu nestane. Režisér snímku J. J. Abrams ale slibuje, že LGBTI komunita nějakým způsobem zastoupena bude. Jakým, to se dozvíme už 19. prosince, kdy má epické ukončení 40letého příběhu Star Wars premiéru jak na Slovensku, tak v Česku.

Domů
Sdílet
Diskuse