Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2019 8:38
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

iPhony prý nebudou mít žádný nabíjecí konektor. Pokud mobil používáš v autě, budeš mít problém

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Ztížilo by se nabíjení a současné používání tvého milovaného mobilu.

Ve světě fanoušků značky Apple je poměrně důležité jméno Ming-Chi Kuo. Tento analytik totiž mívá poměrně přesné insiderské informace o tom, co se v jedné z největších technologických společností na trhu děje. Už vícekrát úspěšně předvídal, co se objeví v dalších telefonech s jablkem v logu.

MacRumors cituje jeho nejnovější předpovědi, podle kterých by z iPhonů pro rok 2021 mohl zcela zmizet Lightning konektor pro připojování nabíjecího kabelu.

Doporučeno
iPhone 11 Pro Max v noci. Takto fotí moderní smartphone za více než 30 tisíc korun iPhone 11 Pro Max v noci. Takto fotí moderní smartphone za více než 30 tisíc korun 29. září 2019 9:25

Předchozí spekulace naznačovaly jeho výměnu za USB-C známý i z androidů, ale Kuo tvrdí, že se spodní konektor vytratí úplně. iPhony bys tak už mohl nabíjet pouze na bezdrátových podložkách. 

Přiznejme si, že to není úplně praktické. Takto bys totiž zřejmě přišel o možnost mobil nabíjet během toho, co jej držíš v ruce a používáš například na prohlížení sociálních sítí. 

Satirický účet Not Jony Ive také připomíná, že většina dnešních aut Lightning potřebuje na to, abys na palubní desce rozběhl systém Apple CarPlay. Bezdrátově funguje pouze v některých nejnovějších modelech z posledních pár let.

Ming-Chi Kuo také potvrzuje příchod iPhonu SE2 s klasickou (levnější) čtečkou otisků prstů Touch ID a to, že Apple bude své modelové portfolio představovat i na jaře i na podzim, aby tak mohl lépe konkurovat například Samsungu a jeho dvojčatům Galaxy S a Galaxy Note.

Domů
Sdílet
Diskuse