Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2019 9:43
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Karlos Vémola s Marpem bojovat nebude. Prý chce zápasníky, kteří mu jsou rovní, ne zpěváky

SPORT ČESKÝ RAP MARPO
Uložit Uložené

Jak se zdá, zápasu mezi Vémolou a Marpem se nedočkáme. Český bijec boj odmítá.

Ti, kteří se už začali těšit na potenciální souboj Karlos Vémola vs. Marpo, mají zřejmě smůlu. O tento zápas první Čech v UFC dle svých slov nemá zájem, přestože to byl on sám, kdo rapera původně vyzval.

Marpo se nebojí

Stalo se tak ještě v závěru minulého roku na akci XFN 15, kdy se Karlos těsně po svém vyhraném boji chopil mikrofonu a řekl, že pokud se raper, vlastním jménem Otakar Petřina, dostane přes Rytmuse, tak si to s ním rád rozdal v postoji. „Ale on výzvu od opravdového zvířete nepřijme,“ řekl tehdy Vémola.

Marpo ale přijal. Sice mu to trvalo téměř rok, ale na nedávné otvíračce brand housu Under Armour jasně řekl, že se výzvy nebojí a Vémola se mu může ozvat.

To samozřejmě mezi fanoušky vyvolalo nemalé emoce, a i když se zápas už zpočátku jevil jako spíše nepravděpodobný, někteří stále doufali, že se uskuteční. Podle nového vyjádření Karlose pro deník iSport.cz k tomu ale nedojde.

Doporučeno
Marpo chce zápasit s Karlosem „Terminátorem“ Vémolou. Dočkáme se další obří show? Marpo chce zápasit s Karlosem „Terminátorem“ Vémolou. Dočkáme se další obří show? 4. prosince 2019 16:55

Jedině v Oktagonu

„Vůbec mě to nezajímá. Když jsme tenkrát byli ve stejné organizaci a byl o takové zápasy zájem, tak ani nepíp. A vykřikuje teď, když ví, že jsem v Oktagonu, který boxerské zápasy nedělá, navíc jsem zraněný. Ale jestli se mnou opravdu chce zápasit, tak jedině pod hlavičkou Oktagonu, ať jedná s nimi, a ne přes média,“ vyjádřil se český bijec. 

Hvězdný bojovník dále dodává, že utkávat se chce především se zkušenými světovými zápasníky, po jejichž skalpech by si mohl zasloužit odvetu s Attilou Véghem, od kterého dostal v zápase století nekompromisní KO.

Doporučeno
Oktagon 15 se zapsal do dějin: Knockoutovaný Vémola, 20 000 diváků a neuvěřitelná show Oktagon 15 se zapsal do dějin: Knockoutovaný Vémola, 20 000 diváků a neuvěřitelná show 10. listopadu 2019 4:57

Byl by potrava

A někým takovým podle Vémoly Otakar Petřina není, přestože se jedná o vicemistra republiky v thajském boxu. „Trenér Macháček mi pak řekl, že měl Marpo jen pět zápasů a pro mě by byl potrava. Já skutečně nevěděl, že není tak vyzápasený. Takže, jestli jsem vyzval někoho, koho jsem neměl, tak se omlouvám. Budu se samozřejmě už soustředit jen na bojovníky, kteří mi jsou rovní,“ uzavírá Vémola pro iSport.cz.

Krátce po vzniku výzvy prý „Terminátorovi“ fanoušci vyčítali, že chce bojovat se zpěvákem. Marpa však dle svých slov vyzval ze tří důvodů – „první, vadilo mi, že řekl, že jsem nekomplexní. Druhý, viděl jsem, že je o něj zájem a sportu by to jen prospělo. A za třetí jsem si myslel, že je to legitimní zápasník,“ vysvětloval Vémola.

Zápas mimochodem nedává smysl ani podle bývalého UFC bojovníka Viktora Pešty, který pro REFRESHER uvedl, že v případě postojářského zápasu (box/thajský box) by byl postaven do značné nevýhody Vémola, zatímco v boji podle pravidel MMA by byl znevýhodněn zase Marpo, který v profesionální kleci ještě nikdy nestál.

Přestože tedy Vémola v jedné větě zápas zcela odmítá, v druhé potenciálnímu boji nechává otevřená dvířka tím, že říká, že by musel proběhnout pod hlavičkou organizace Oktagon MMA. Uvidíme tedy, zda se k situaci zakladatelé organizace Ondřej Novotný a Palo Neruda nějakým způsobem vyjádří. 

Anketa:
Chtěl bys vidět zápas Vémola vs. Marpo?
Ano
Ne
Nevím
Ano
57 %
277 Hlasů
Ne
38 %
185 Hlasů
Nevím
6 %
27 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse