Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2019 11:34
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Policie zveřejnila detaily o smrti maturanta z Plzeňska, který se v červnu předávkoval extází. Kdo mu prodal drogy?

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Policie odhalila detaily případu, při kterém zemřel 19letý student na předávkování extází.

Případ devatenáctiletého maturanta z Plzeňska, který se v červnu letošního roku předávkoval po požití tří extází v pražském klubu Storm, má další pokračování (o případu jsme psali zde). Pražští kriminalisté se totiž zabývají vyšetřováním jeho detailů.

Případ se stal z noci ze čtrnáctého na patnáctého června a mladík se kvůli požití drog dostal do vážného stavu a po několika dnech v nemocnici zemřel. „Brácha byl na akci v klubu Storm. Kolem druhé hodiny ho dva vyhazovači vyváděli ven z klubu do sanitky. V té padl do kómatu,“ popsala tehdy událost mladíkova sestra. 

Policie zveřejnila detaily o smrti maturanta z Plzeňska, který se v červnu předávkoval extází. Kdo mu prodal drogy?
Zdroj: Slovakia Trnava/TASR
Doporučeno
Maturant si v pražském klubu vzal tři extáze a zkolaboval. Po pěti dnech v nemocnici zemřel Maturant si v pražském klubu vzal tři extáze a zkolaboval. Po pěti dnech v nemocnici zemřel 19. června 2019 15:26

Policie na stopě dealerům z Plzeňska

Případ vyšetřují detektivové z pražského krajského ředitelství. Ti šli po stopách drogového dealera, který mladíkovi extáze předali. „Podařilo se zjistit, že drogy pocházely z Plzeňska a do klubu je dovezla skupinka lidí, která se taktéž účastnila akce,“ uvedla tisková mluvčí Hana Křížová.

„Podle dosud zjištěných informací je evidentní, že předávka drog proběhla před klubem Storm v noci, ze čtrnáctého na patnáctého června, a to v čase mezi půlnocí a jednou hodinou ranní,“ dodala. Student podle expertízy zemřel na následky požití kombinace extáze a kokainu. Otekl mu mozek, plíce, selhaly ledviny a játra. Pak došlo k poruše srážlivosti krve a následně zástavě srdce. 

Doporučeno
Podlehli Češi extázi? Koule mohou tvému tělu způsobit pořádné potíže Podlehli Češi extázi? Koule mohou tvému tělu způsobit pořádné potíže 30. listopadu 2017 22:27

Zároveň apelovala na případné svědky, kteří se nacházeli v okolí klubu nebo přímo v něm, aby informovali policii na lince 158. Každý detail může pomoci. „Pokud má někdo videozáznamy z dění uvnitř klubu, tak i tyto materiály jsou pro detektivy zajímavé,“ píše mluvčí.

Kriminalisté jsou na stopě skupince dealerů z Plzeňska. Měli do hlavního města přivézt drogy a vydělávat si tam jejich prodejem. Protože mladík po požití jejich drogy zemřel, hrozí jim až osmnáctiletý trest odnětí svobody

„Počet úmrtí po požití drogy se stále zvyšuje. Jen v Praze je to minimálně deset případů za poslední rok,“ upozorňuje policie.

UPOZORNĚNÍ

Dávejte si pozor. I jedna tableta extáze může člověka usmrtit. Předem nikdy nelze určit, zda nejde o tzv. „dablovanou extázi“, tedy tabletu s dvojnásobným množstvím účinné látky. 
Domů
Sdílet
Diskuse