Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2019 16:00
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Jak to vypadá v Nikaragui na kávové plantáži? Přijď v Brně na přednášku a přispěj na dobrou věc

ZAJÍMAVOSTI BRNO
Uložit Uložené

Zajímavá přednáška tě z Brna přenese do nikaragujských kávových plantáží i s ochutnávkou, a pokud chceš, můžeš i přispět na dobrou věc.

Brněnská řemeslná pražírna MOTMOT, kterou založily dva bratrské páry z Česka a Slovenska, tě zve na přednášku s názvem LáKÁVÁ Nikaragua. Jak už možná víš z našeho rozhovoru, tato káva roste na plantáži v nádherné středoamerické zemi plné přírodních úkazů –  v Nikaragui, kterou zakladatelé pražírny navštívili a chtěli by ti o své expedici povyprávět. 

Doporučeno
Když je káva dobrá, dají se v ní poznávat chutě jako ve víně, říká hlavní pražič brněnské pražírny MOTMOT Když je káva dobrá, dají se v ní poznávat chutě jako ve víně, říká hlavní pražič brněnské pražírny MOTMOT 6. srpna 2019 14:13

MOTMOT, jak vysvětluje ve facebookové události, je jedinou pražírnou v Evropě, která dováží kávová zrna z plantáže Selva Negra v Nikaragui. Na místo se jeli podívat v září, a tebe zvou v pondělí 9. prosince v 17:00 do Moravské zemské knihovny v Brně, na přednášku a hlavně ochutnávku nefalšované Střední Ameriky s přidanou hodnotou. A to doslova.

„Těšit se můžete na spousty historek, fotek, litry výběrové kávy, vynikajícího vína nebo svařáku a taky hromady vánočního cukroví. Vše za dobrovolný příspěvek, který předáme nadaci Modrý Hroch,"  láká MOTMOT.  Kromě peněz z dobrovolných příspěvků poputují nadaci i peníze z veřejné dražby. A kam, že Modrý Hroch pošle výtěžek z akce? Malým dětem, které potřebují po úrazu finanční prostředky.

Proto si příští týden nic neplánuj, a vyraž do Brna!

Domů
Sdílet
Diskuse