Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2019 22:26
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Hyenizmus nejhrubšího zrna: Podvodníci okrádají oběti exploze v Prešově o peníze, vytvářejí falešné sbírky a bankovní účty

NEWS
Uložit Uložené

Policie upozorňuje na množství podvodníků, kteří se chtějí přiživit na tragédii v Prešově.

Do desáté večer poslali Slováci na transparentní účet města Prešov více než 47 tisíc eur, které budou použity na pomoc obětem exploze plynu v bytovce. Bohužel našlo se i několik podvodníků, kteří chtěli tragédie z východu Slovenska využít ve svůj prospěch. Kromě oficiálního čísla účtu začali sdílet i další, které někteří v nevědomosti a snaze pomoci považovali za správné.

Nikdo nepředpokládal, že se najdou i bezcharakterní lidé schopní využít nešťastnou událost jako výdělečnou činnost. Policie v této souvislosti upozorňuje lidi ochotné pomoci, aby si dobře zkontrolovali, kam peníze posílají.

V současnosti už víme, že vláda pošle na účet města Prešov milion eur tak, aby je hned v pondělí ráno mohlo město využít. „V pondělí hned ráno na základě našeho rozhodnutí přijde na účet města Prešov první jeden milion eur, z něhož město bude moci hradit všechny potřebné záležitosti,“ řekl premiér. Částkou 5 tisíc eur přispěla i prezidentka Zuzana Čaputová.

Doporučeno
Prezidentka Zuzana Čaputová věnovala obětem exploze v Prešově 5 000 eur a poskytla ubytování, počet obětí bude ještě růst Prezidentka Zuzana Čaputová věnovala obětem exploze v Prešově 5 000 eur a poskytla ubytování, počet obětí bude ještě růst 6. prosince 2019 19:24
Město Prešov zveřejňuje číslo účtu, na které mohou lidé přispět pro občany postižené tragickým výbuchem na Mukačevské ulici.

Číslo transparentního účtu: SK90 7500 0000 0040 0859 1229
Variabilní symbol: 6122019

 

Domů
Sdílet
Diskuse