Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2019 12:26
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Zaměstnanci české Škody dávali kolegům do kávy projímadlo a zavírali je do beden. Automobilka je vyhodila

ZAJÍMAVOSTI ŠIKANA
Uložit Uložené

Pět zaměstnanců automobilky Škoda Auto mělo na pracovišti šikanovat své kolegy.

Kvůli šikaně na pracovišti museli v mladoboleslavské automobilce Škoda Auto vyhodit pět zaměstnanců. Ti měli svým kolegům najatým přes agenturu Manpower lít do kávy projímadlo a zavírat je do beden.

O skutečnosti informuje týdeník Škodovácký odborář. K šikaně mělo údajně dojít v polovině listopadu v hale M13 v českém závodě. Nešlo však jen o nějaké nevinné srandičky. Někteří agenturní zaměstnanci kvůli šikaně utrpěli i zranění, kvůli kterým byli neschopni pracovat.

„Přihlásili se dva agenturní zaměstnanci, kteří byli napadeni a utrpěli přitom zranění, která si vyžádala pracovní neschopnost. Jeden agenturní zaměstnanec měl naražená žebra a druhý pohmožděnou páteř a drobné poranění na hlavě,“ popisuje týdeník důsledky šikany.

Kolegom dávali do kávy preháňadlo a zatvárali ich do debien. Zamestnancov automobilky kvôli šikane vyhodili
Kolegom dávali do kávy preháňadlo a zatvárali ich do debien. Zamestnancov automobilky kvôli šikane vyhodili Zdroj: Ilustračná foto: TASR/Lukáš Grinaj

Šikanátoři měli také vazelínou mazat pracovní nástroje, aby jejich kolegům při práci vyklouzly z rukou. Rovněž jim mazali i dveře karoserie, aby dotyčným spadly na zem a způsobily tak škodu. Vedení Škody začalo jednat až po 14 dnech. Pět zaměstnanců dostalo výpověď a dvěma z nich hrozí doživotní zákaz vstupu do Škoda Auto.

„Spolupracovníka nalákali k bedně s materiálem, chytili ho za nohy a ruce a hodili ho do ní. Zavřeli nad ním víko a sedli si na něj, aby nemohl vylézt. Potom do bedně otvorem nastříkali sprej imitující exkrementy. Takto ho tam drželi dlouhé minuty,“ popisuje způsob šikany na pracovišti Škodovácký odborář.

Domů
Sdílet
Diskuse