Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2019 14:27
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Takto vypadá panelák z Prešova po 24 hodinách od exploze. Z prvních svědectví obyvatel mrazí

NEWS
Uložit Uložené

Policie zveřejnila další fotky z místa tragické události v Prešově a dozvídáme se i o slovech obyvatel zničeného paneláku, ze kterých mrazí.

Záchranné složky stále intenzivně pracují na místě exploze plynu v Prešově na tom, aby co nejdříve stabilizovaly situaci a umožnily všem lidem z okolních paneláků vrátit se domů. Zatím policie umožňuje na základě povolení od statiků vstup do bytovek jen na krátkou dobu, než si lidé vezmou své osobní věci, na což neměli čas při páteční okamžité evakuaci.

Policie na sociální síti zveřejnila i další fotky a podle informací SME zatím hasiči rozebírají zbytky střechy a nejvyššího 12. patra paneláku. Po výbuchu jsou všechny nejvyšší části objektu v dezolátním stavu a mohou být nebezpečné pro okolí.

Zároveň probíhá i lokalizace dalších potenciálních obětí, jelikož ještě dříve záchranáři avizovali, že minimálně jeden člověk je nezvěstný. Záchranáři budou prohledávat všechny byty v okolí, aby mohli potvrdit finální počet obětí, které při tragédii přišly o život.

Doporučeno
Takto vypadal výbuch ve 12:12:52: Video z bezpečnostní kamery jedné z restaurací zaznamenává explozi plynu v paneláku v Prešově Takto vypadal výbuch ve 12:12:52: Video z bezpečnostní kamery jedné z restaurací zaznamenává explozi plynu v paneláku v Prešově 7. prosince 2019 11:38

Deníku SME se podařilo získat i první vyjádření přímo od obyvatel zničeného paneláku. Z jejich slov mrazí, většina mluví o velkém štěstí v neštěstí a velmi autenticky popisuje, co se dělo. Starší pán se svou dcerou bydlel v bytě velmi blízko místa, kde plyn explodoval.

 

„Předtím unikal plyn, to jsme cítili. Byl jsem v kuchyni, dcera byla v obývacím pokoji, najednou rána. Bouchlo to, byt byl zdemolován,“ řekl pro Korzár. „Stáli jsme na chodbě s hadry na tvářích, abychom nedýchali ten prach a zplodiny. Pak jsme šli k sousedům na balkon a odtud nás dali dolů hasiči. Bylo to v osmém patře,“ dodal.

Situaci komentovala i další paní z vedlejšího vchodu. „Nadhodilo mě to u počítače. Silná tlaková vlna. Akorát jsem si chtěla jít zapnout televizi a najednou strašná rána,“ popsala moment výbuchu pro SME.

 

Domů
Sdílet
Diskuse