Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. prosince 2019 7:34
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Apple čelí stížnostem. iPhone 11 Pro shromažďuje informace o tvé poloze i poté, co funkci vypneš

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Nakousnuté jablíčko má problémy.

Apple čelí stížnostem v souvislosti se svou aktuální vlajkovou lodí. Uživatelé totiž tvrdí, že iPhone 11 Pro shromažďuje informace o jejich poloze i poté, co lokalizační funkci vypnou. Ve svém blogu to tvrdí i bezpečnostní analytik a novinář, který o tom nedávno napsal blog a přidal k němu i video jako důkaz.

Doporučeno
Kreditka Apple Card je prý sexistická. Ženy mají dostávat nižší úvěrové limity než muži Kreditka Apple Card je prý sexistická. Ženy mají dostávat nižší úvěrové limity než muži 12. listopadu 2019 22:13

Jak informuje NDTV, je dokazatelné že nový smartphone s logem nakousnutého jablka shromažďuje GPS údaje pro určité aplikace a systémové služby navzdory manuálnímu zablokování v nastaveních. Nejnovější operační systém iOS 13 by měl být přitom bezpečnější z hlediska ochrany osobních údajů.

Nejnovější iPhone z dílny kalifornského giganta prý pravidelně odesílá geograficky označené umístění blízkých Wi-Fi hotspotů a mobilních antén v anonymní a šifrované podobě. I po vypnutí lokalizačních služeb manuálně, iPhone nadále pinguje záhadný server.

Apple už na problém reagovalo a tvrdí, že se to očekávalo. „Nevidíme zde však žádné reálné bezpečnostní důsledky,“ obhajuje problém jeden z inženýrů společnosti. Žádné oficiální stanovisko však Apple dosud nevydalo.

Domů
Sdílet
Diskuse