Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2019 6:55
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

56 vyhladovělých ledních medvědů obklíčilo vesnici na Čukotce. Kvůli tání ledovců museli opustit svůj domov

NEWS
Uložit Uložené

Vesnice musela z obavy o bezpečnost zrušit několik akcí a před školou stojí dobrovolníci starající se o to, aby se studentům nic nestalo.

Vesničku Ryrkajpij na ruském Dálném východě postihla nečekaná invaze polárních medvědů. Zvířata jsou vyhublá, vyhladovělá a hledají si potravu. Kvůli tání ledovců musela opustit svůj domov. Na místě v regionu Čukotka jich spočítali 56.

Doporučeno
I když jsi vegetarián, umírají kvůli tobě zvířata, říká lovkyně Michaela Fialová I když jsi vegetarián, umírají kvůli tobě zvířata, říká lovkyně Michaela Fialová 11. února 2019 13:26

Jak informuje Světový fond na ochranu přírody WWF, v průběhu tří dnů se na místě shromáždila netradičně velká skupina medvědů bílých (Ursus maritimus). Mají být mezi nimi i mláďata s rodinami. Oblast, kterou předtím obývali, museli opustit i z toho důvodu, protože se tam už nenacházeli mroži – jejich hlavní zdroj potravy.

Do vesničky Ryrkajpij, která má přibližně 600 obyvatel, je přilákal zápach z hnijících těl mrtvých tuleňů. Ty se nacházejí na nedalekém pobřeží. Vedení obce muselo okamžitě zavést příslušná opatření. Jelikož měli obyvatelé strach o vlastní bezpečnost, zrušilo se několik veřejných akcí a školu hlídají dobrovolníci.

Domů
Sdílet
Diskuse