Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2019 23:10
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Anthony Joshua poráží Andyho Ruize a stává se opět světovým šampionem!

SPORT
Uložit Uložené

Očekávaná odveta je za námi a svět boxu má (staro)nového krále.

Před půl rokem mexický boxer Andy Ruiz šokoval svět. Takřka na poslední chvíli nastoupil do ringu proti šampionovi Anthony Joshuovi, kterého porazil na TKO v 7. kole. Z obrovského outsidera se náhled stal držitel opasků světových organizací a zpátky do Mexika se vrátil jako národní hrdina. Něco podobného svět boxu dlouhé léta nezažil. 

Fanoušci bojových sportů ze všech koutů planety začali pochopitelně okamžitě vyhlížet odvetu, a té jsme se dočkali právě dnes. Hvězdní boxeři se proti sobě mezi 16 provazy postavili ve městě Diríja v Saúdské Arábii na půdě speciálně postavené arény, kterou zaplnilo 15 000 diváků. Válka mohla začít.

Doporučeno
Megazápas jako Mayweather vs. McGregor: Tyson Fury souhlasí s bitvou proti hvězdě UFC Megazápas jako Mayweather vs. McGregor: Tyson Fury souhlasí s bitvou proti hvězdě UFC 14. listopadu 2019 17:12

Zápas byl vypsán na 12 kol, od kterých si fanoušci slibovali další atraktivní přestřelku. Té jsme se taky dočkali a na obou stranách bylo k vidění několik ostrých výměn. Nicméně plán britského boxera byl po většinu zápasu jasný – být neustále v pohybu, držet si soupeře od těla a neustále jej trefovat přední rukou. Aneb po stylu Aliho „lítat jako motýl, bodat jako včela“

Tvrdé háky Andyho Ruize však mohly zápas kdykoliv rychle ukončit, o čemž jsme se ostatně přesvědčili i při prvním vzájemném zápase protagonistů dnešního duelu. Tentokrát to však na Joshuu nestačilo, Brit se držel své taktiky a souboj ukončil až časový limit.

A bodoví rozhodčí viděli výsledek jasně. Za vítěze jednoznačně určili Anthonyho Joshuu, který získal zpět všechny ztracené tituly a usedá tak znovu na trůn světového boxu.

Domů
Sdílet
Diskuse