Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2019 9:05
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Miss Universe 2019 vyhrála 26letá Jihoafričanka

MÓDA
Uložit Uložené

Jde o další vítězku s tmavou barvou pleti. Titul Miss Sympatie směřuje do Polska.

Dnes v noci se uskutečnilo finále 68. ročníku Miss Universe. V soutěži bylo na začátku až 90 žen a dívek z celého světa, včetně Laury Longauer, která se v srpnu stala slovenská Miss Universe. Ta se však do poslední top dvacítky už nedostala.

Doporučeno
Miss Ukrajina si stěžuje na diskriminaci. Soutěž jí odebrala titul jen kvůli tomu, že je matkou Miss Ukrajina si stěžuje na diskriminaci. Soutěž jí odebrala titul jen kvůli tomu, že je matkou 2. prosince 2019 20:39

Finálový rozstřel z Atlanty ovládly ženy z jižní části zeměkoule, informuje okayafrica.com. Vítězkou se totiž stala 26letá Jihoafričanka Zozibini Tunzi, druhá skončila Madison Anderson (Portoriko, 24) a třetí Mexičanka Sofía Aragón (25).

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Phoenix Rising! #missSouthAfrica #MissUniverse

Príspevok, ktorý zdieľa Zozibini Tunzi (@zozitunzi),

Krátkovlasá vítězka je již třetí Jihoafričankou, která titul získala. Země oslavovala i v letech 2011 a 2017. 

Zajímavostí je, že modelingu se věnuje teprve od roku 2017, kdy se sice přihlásila do soutěže Miss Jižní Afrika 2017, porota ji ale nevybrala ani mezi 26 semifinalistek. Vrátila se až v roce 2019, kdy už v národní verzi porovnávání krásy triumfovala. 

Po včerejším vítězství v celosvětovém finále Miss Universe se stala první královnou krásy s typickým afro účesem a první vítězkou černé pleti právě od triumfu své krajanky v roce 2011.

Ve vítězném projevu vyzvala, aby mladé dívky dostaly šanci ujmout se vedoucích rolí v dnešní společnosti. Samotné soutěže Miss jsou však mnohými považovány za přežitek a ukázku šovinismu. 

Z evropských žen nejvýrazněji uspěla Polka Olga Buława, která získala titul Miss Sympatie.

Domů
Sdílet
Diskuse