Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2019 11:13
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Takto vypadá panelák po explozi plynu v Prešově zevnitř: V plamenech shořelo všechno, zůstaly jen holé stěny

NEWS
Uložit Uložené

Policie České republiky zveřejnila několik záběrů přímo z poškozené bytovky, v níž pátek explodoval plyn.

Policie Slovenské republiky na sociální síti zveřejnila několik záběrů, které pocházejí z poškozené bytovky, v níž pátek explodoval plyn. Máme možnost vidět, jak několik hodin přetrvávající požár zničil absolutně všechno a zbyly jen holé stěny. V některých případech dokonce popraskaly i panely, což souvisí s prohlášeními statiků o tom, že objekt už nikdy nebude moci být obýván. 

Na mimořádné schůzi bytového společenství vlastníků bytů na Mukačevské 7 včera zúčastnění rozhodli, že souhlasí s bouráním bytovky, krizový štáb ale zatím nemá jasno v tom, zda půjde o kompletní demolici, nebo budou rozebírat jen několik pater.

Doporučeno
Lidé vybrali obětem tragédie v Prešově stovky tisíc eur, firma nabízí postele zdarma. Co se událo od exploze ve 12:12:52? Lidé vybrali obětem tragédie v Prešově stovky tisíc eur, firma nabízí postele zdarma. Co se událo od exploze ve 12:12:52? 8. prosince 2019 10:31

Podle primátorky Prešova bude nutné panelák co nejdříve zbourat, protože hrozí, že spadne. „Vzhledem k tomu, že se blíží svátky a statika budovy je tak poškozena, že hrozí zřícení v kterýkoliv den, chceme, aby to byly dny, ne týdny ani měsíce,“ řekla Turčanová podle Korzára.

Krizový štáb bude zasedat i dnes, kdy by se mělo definitivně o osudu místa tragické události rozhodnout.

 

Domů
Sdílet
Diskuse