Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2019 13:32
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Slováci za víkend poslali na účet města Prešov 1,4 milionu eur pro oběti tragédie. Částka nezahrnuje milión, který posílá vláda

NEWS
Uložit Uložené

Slováci poslali 1,4 milionu eur pro oběti tragédie v prešovském paneláku, kde explodoval plyn.

Od pátečního oběda do dnešního rána poslali Slováci na transparentní účet města Prešov pro oběti tragédie neuvěřitelných 1,4 milionu eur. Tato částka zároveň nezahrnuje milion eur, který přislíbila vláda SR. Informuje o tom městská facebooková stránka, která zároveň dodává, že materiální pomoci mají všichni obyvatelé prešovské bytovky zasažené explozí plynu dost.

Město Prešov zřídilo účet, na který mohou lidé přispět pro postižené výbuchem na Mukačevské ulici.

Číslo transparentního účtu: SK90 7500 0000 0040 0859 1229
Variabilní symbol: 6122019

I pojišťovny Uniqa i Generali potvrdili, že v tomto případě přistoupí k řešení žádostí obyvatel paneláku na Mukačevská 7 ve zrychleném režimu.

Doporučeno
Lidé vybrali obětem tragédie v Prešově stovky tisíc eur, firma nabízí postele zdarma. Co se událo od exploze ve 12:12:52? Lidé vybrali obětem tragédie v Prešově stovky tisíc eur, firma nabízí postele zdarma. Co se událo od exploze ve 12:12:52? 8. prosince 2019 10:31

O osudu objektu zdemolovaného výbuchem plynu a následným požárem bude rozhodovat krizový štáb, z vyjádření statiků ale vyplývá, že by ji měli celou zbourat. S tímto krokem již souhlasili i majitelé bytů na včerejší mimořádné schůzi.

Domů
Sdílet
Diskuse