Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2019 13:42
Čas čtení 0:00
Tímea Krauszová

Zpěvačka z dua Roxette zemřela, ve věku 61 let podlehla zákeřné rakovině

OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Její partner snáší ztrátu jen těžko.

Švédská hvězda pop rockové skupiny Roxette Marie Fredriksson zemřela 9. prosince, pro BBC to potvrdil její manažer. Prohrála boj se zákeřnou rakovinou po více než 17 letech.

„Více než 40 let jsi byla tou nejlepší kamarádkou. Nic už nebude jako dříve,“ vyjádřil svůj smutek zpěvák a kytarista Per Gessle, se kterým tvořila populární duo již od roku 1986. Kapela se proslavila koncem 80. let. Několik jejich singlů ovládlo žebříček Billboard Hot 100, včetně It Must Have Been Love nebo Listen To Your Heart.

 

Doporučeno
Proč američtí rapeři umírají tak mladí? Proč američtí rapeři umírají tak mladí? 9. prosince 2019 18:38

S koncertováním i nahráváním si dali pauzu v roce 2002 poté, co Marie diagnostikovali nádor na mozku. Podrobila se agresivní léčbě, byla však silná a postupně se zotavovala. V roce 2009 se vrátila na pódia, fanoušci si mohli užít například jejich koncert v Budapešti v roce 2015. Roxette vydali několik nových alb a opět válcovali žebříčky a vyprodávali koncerty. V roce 2016 však Marie její lékař doporučil přestat s hudbou a soustředit se na své zdraví.

„Čas letí tak rychle,“ dodal v tiskové zprávě Per Gessle. „Děkuji ti, Marie, děkuji za všechno. Jsem hrdý a cítím se poctěn a šťastný, že ses se mnou podělila o tolik času, talentu, štědrosti a smyslu pro humor.“

Marie měla dvě děti ve věku 23 a 26 let. Spolu s nimi truchlí i její 62letý manžel Mikael Bolyos. Podle švédského portálu Expressen bude pohřbena v tichosti a jen v okruhu jejích nejbližších. Rodina požádala média, aby toto přání respektovala.

Domů
Sdílet
Diskuse