Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2019 17:42
Čas čtení 0:00
Tímea Krauszová

Je tvůj sexuální život ekologický? Německý startup nabízí veganskou alternativu kondomů pro lidi, kterým záleží na planetě

NEWS
Uložit Uložené

Za pár let vybudovali úspěšnou firmu, která vydělává miliony eur.

Philip Siefer a Waldemar Zeiler v roce 2015 založili nový startup, který v té době financovali přes crowdfunding. Podle BBC se jich často lidé ptali, zda jsou jejich produkty (kondomy) veganské. Tyto otázky neignorovali, místo toho vytvořili nový produkt a podařilo se jim zachytit zákazníky, kterým záleží na životním prostředí. Vznikl z toho milionový byznys.

Většinou nakupují ženy

Podle BBC jsou jejich zákazníci ve věku 20 až 40 let, přičemž až 60 % z nich jsou ženy. Firma apeluje na ekologickou odpovědnost, své kondomy navíc balí do netradičních, zábavných a také ekologických obalů, díky čemuž postupně bourají tabu spojené s nákupem kondomů a podobných produktů. Dvojice podnikatelů si umínila vytvořit byznys, který bude férový a udržitelný a bere v úvahu nejen životní prostředí, ale i své pracovníky.

Domů
Sdílet
Diskuse