Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. prosince 2019 21:16
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Český demoliční stroj je již v Prešově. Začne s rozebíráním paneláku na Mukačevské 7

NEWS
Uložit Uložené

Práce by měly trvat 4 dny. Rozeberou se zatím pouze nejvyšší patra, kde by se mohlo nacházet i tělo poslední pohřešované ženy.

Rozebírání prešovského paneláku poškozeného po výbuchu plynu už může začít. Na Mukačevskou ulici dorazil speciální 217tunový demoliční stroj z České republiky, informuje policie na svém Facebooku.

Při přepravě musel být rozdělen na čtyři části a doprovázen policejní kolonou od hranic po severní dálnici D1 až do Prešova, kam dorazil v odpoledních hodinách.

Na sídlišti se začalo s jeho opětovným sestavováním. Firma Cannoneer bude panelák demontovat na vlastní náklady, proplacena jí bude pouze částka vynaložená na transport stroje.

Cílem bude zatím rozebrání minimálně tří nejvyšších pater 12patrové bytovky, informuje Deník N. Ty byly výbuchem plynu nejvíce poškozeny.

Zároveň se předpokládá, že se v nich nachází také tělo pohřešované ženy, kterou se zatím nepodařilo najít ani členům záchranné služby se speciálně vycvičenými psy.

Právě proto bylo rozhodnuto o takzvané „neinvazivní“ metodě rozebírání horních pater. Zároveň platí, že poškození obyvatelé mají ve svých bytech téměř všechny osobní věci.

Český demolačný stroj je už v Prešove. Začne s rozoberaním paneláku na Mukačevskej 7
Český demolačný stroj je už v Prešove. Začne s rozoberaním paneláku na Mukačevskej 7 Zdroj: TASR – Milan Kapusta

Vstup do bytovky je však přísně zakázán a úřady jim tedy doporučily raději vybavení nových dokladů, které by měly získat bezplatně.

Doporučeno
Takto vypadá 200tunový demoliční bagr z Česka, který zbourá panelák v Prešově. Firma to udělá zdarma Takto vypadá 200tunový demoliční bagr z Česka, který zbourá panelák v Prešově. Firma to udělá zdarma 13. prosince 2019 10:10

O osudu ostatních pater paneláku zatím nebylo rozhodnuto. Na stole jsou tedy všechny možnosti od opětovné rekonstrukce, krátkodobého zpřístupnění bytů majitelům až po kompletní rozebrání či dokonce odstřel paneláku.

Domů
Sdílet
Diskuse