Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. prosince 2019 10:35
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Apple, Google i Tesla čelí žalobě. Údajně mohou za smrt dětí, které si vydělávaly kopáním kobaltu v Kongu

NEWS
Uložit Uložené

Právníci se postavili za práva 14 rodin z Konga. Podle nich obrovské technologické společnosti mohou za to, že mladí obyvatelé země umírají.

Nejpopulárnější technologičtí giganti jako Tesla, Microsoft, Apple nebo Google čelí žalobě, která souvisí s ilegální těžbou kobaltu používaného například v bateriích. Rodiny dětských pracovníků zastupují právníci z mezinárodní asociace a poukazují na 14 případů, kdy děti v souvislosti s prací buď přišly o život nebo se vážně zranily, informuje BBC.

Doporučeno
Apple není technologický lídr, jen kopíruje konkurenci. I proto zůstává na vrcholu Apple není technologický lídr, jen kopíruje konkurenci. I proto zůstává na vrcholu 23. září 2019 11:02

Cílem žaloby je získat vysoké odškodné a zároveň poukázat na zneužívání levné pracovní síly v podobě nedospělých pracovníků. Kobalt se používá například pro výrobu lithiových baterií do smartphonů, notebooků, ale i do elektromobilů. Podle dostupných informací až 60 % celé světové produkce kobaltu pochází právě z Konga.

Domů
Sdílet
Diskuse