Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. prosince 2019 12:13
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Greta Thunberg může být posedlá démonem a potřebuje Ježíše, tvrdí konzervativní pastor

NEWS
Uložit Uložené

Mladá aktivistka čelí kritice amerického pastora, který si nebere servítky.

Šestnáctiletá aktivista Greta Thunberg si za velmi krátké období získala po celém světě řadu příznivců, ale také odpůrců. Do druhé skupiny se může nově zařadit i americký pastor Kevin Swanson. 

Ten prostřednictvím svého podcastu Generations Radio prohlásil, že Thunberg může být posedlá duší démona a potřebuje pomoc od Ježíše Krista, informuje Newsweek. Swanson je z minulosti známý svými negativními vyjádřeními vůči homosexuálům, pro které by si dokonce přál i trest smrti.

„Toto je rozpad západního světa. Takto to vypadá,“ prohlásil kontroverzní pastor k Thunberg. Bojovnici proti klimatickým změnám označil mimo jiné za psychicky narušenou a myslí si, že je využívána démony, aby prostřednictvím ní ovládli svět. Ke svým tvrzením přiložil i několik pasáží z Bible. Jedna z nich odkazovala na období, kdy se děti mají stát utlačovately a ženy budou vládnout nad společností.

Doporučeno
Greta Thunberg tvrdí, že si po roce intenzivního aktivismu potřebuje dát pauzu Greta Thunberg tvrdí, že si po roce intenzivního aktivismu potřebuje dát pauzu 16. prosince 2019 9:31

Nad Gretou ale projevil i jistou dávku lítosti. „Na jednu straně chceme být s Gretou soucitní. Skutečně věřím, že Greta potřebuje Ježíše. A když se dostane ke Kristu, opravdu netuším, co se s tou mladou dámou stane. Je smutné sledovat ji. Je smutné vidět ji ve stavu, v jakém je,“ nechal se slyšet pastor Swanson. 

Kontroverzní Američan za poslední roky vyrukoval s několika bláznivými tvrzeními. Řekl například, že teroristické útoky a přírodně katastrofy jsou božím trestem za hříchy LGBTQ komunity a úspěšný animák Frozen měl děti přesvědčit, aby se staly homosexuály.

Domů
Sdílet
Diskuse