Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. prosince 2019 20:47
Čas čtení 0:00
Tímea Krauszová

Tříletá holčička v prodejně poškrábala 10 nových Audi, její otec teď musí zaplatit škodu za více než 200 tisíc korun

TECH
Uložit Uložené

Prodejce chtěl původně vysoudit v přepočtu více než 600 tisíc korun.

Děti kreslí často a všude. Možná i ty ještě doma najdeš škrábance pod stolem nebo ozdoby na stěně po mladších sourozencích. Tatínka v Číně ale umělecká díla jeho dcerky vyšla velmi draho. Při návštěvě automobilové prodejny Audi si holčička našla kámen a vesele využila povrchu deseti nových aut, na které si začala kreslit. Firma rodinu žalovala, chtěla odškodné, píše Carscoops.

Odškodné za škrábance určil soud na 200 tisíc korun

V listopadu se rodinka spolu s dcerou rozhodla pomoci rodinnému známému s výběrem nového auta. Když dorazila na místo, tříleté děvčátko si rychle našlo svou kratochvíli a za chvíli poškrábalo 10 zcela nových aut.

Doporučeno
Elon Musk se opět snaží lidi ohromit, zveřejnil video, jak Cybertruck bez problémů táhne Ford F150 do kopce Elon Musk se opět snaží lidi ohromit, zveřejnil video, jak Cybertruck bez problémů táhne Ford F150 do kopce 25. listopadu 2019 10:19

Samozřejmě, firma dala celou věc k soudu, přičemž si stěžovali, že náprava škod a ušlý zisk je v přepočtu až 600 tisíc korun. Namísto vysokého odškodného nakonec soud určil tatínkovi povinnost zaplatit v přepočtu přes 200 tisíc korun. Naneštěstí nevíme, co za umělecká díla se podařilo holčičce vytvořit. Ale poté, co úspěšně prodali banán přelepený páskou, možná by se majitel mohl pokusit i tyto vozy prodat jako umělecké dílo. Kdo ví, možná by na tom vydělal ještě více.

Domů
Sdílet
Diskuse