Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. prosince 2019 9:08
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Na internet uniklo 267 milionů jmen a telefonních čísel z Facebooku. Na dark webu jsou k dispozici pro všechny

TECH
Uložit Uložené

Zločinecká skupina z Vietnamu se dostala k osobním údajům nejen obyvatel Spojených států.

Facebooku se týká další bezpečnostní problém. Společnost Comparitech zabývající se kybernetickou bezpečností informuje o úniku 267 milionů jmen a k nim přiřazených telefonních čísel.

Údaje se objevily na dark webu, který je revírem pro trestní činnost různého druhu. Jde o část internetu „vyhrazenou“ pro ilegální aktivity, je však přístupná každému.

Doporučeno
Během sledování porna tě sleduje Facebook a Google i v inkognito módu, varují vědci Během sledování porna tě sleduje Facebook a Google i v inkognito módu, varují vědci 19. července 2019 8:16

Podle dostupných zdrojů má obrovská databáze pocházet od vietnamské zločinecké organizace, která ji na hackerském fóru zveřejnila. Většina jmen a čísel patří obyvatelům Spojených států a zatím není jasné, na co by údaje mohly být použity. S velkou pravděpodobností mohou být použity například při spamovacích nebo marketingových kampaních.

Na základě zjištění bezpečnostní firmy Comparitech se data na veřejnost dostala 4. prosince. Facebook se k situaci zatím nevyjádřil, není to však poprvé, co se organizovaným skupinám podařilo dostat k osobním údajům uživatelů modré sociální sítě.

Domů
Sdílet
Diskuse