Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
23. prosince 2019 10:22
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Stará Octavia za 1,4 milionu korun? Toto je důvod, proč je škodovka z roku 1999 tak drahá

TECH
Uložit Uložené

Raritní kousek, za který zaplatíš pořádný balík.

Škoda je u nás stále oblíbenou značkou a denně jich na cestách určitě vidíš desítky. A to nejen nové modely, ale i starší kousky, protože životnost těchto aut snad nemá hranice. Na Bazoši se objevila Škoda Octavia první generace, kterou chce majitel prodat za 1,4 milionu korun.

Doporučeno
Audi završilo letošní útok sportovních počinů novým RS5 a RS5 Sportback Audi završilo letošní útok sportovních počinů novým RS5 a RS5 Sportback 11. prosince 2019 15:46

Čím je stříbrná oktávka tak výjimečná? Auto z roku 1999 je raritní kousek, jde o verzi Long. Vznikla na podnět tehdejšího premiéra Miloše Zemana, chtěl totiž, aby vládní představitelé využívali české auta. Problém byl, že škodovkám chyběl prvek luxusu, tehdy model Superb ještě neexistoval. Tak vylepšili Octavii.

Stará Octavia za 51 000 eur? Toto je dôvod, prečo je škodovka z roku 1999 taká drahá
Stará Octavia za 51 000 eur? Toto je dôvod, prečo je škodovka z roku 1999 taká drahá Zdroj: Bazoš

Longů se mělo vyrobit 250, nakonec jich je ale jen 25. No a čím se tedy liší? Je o 8 cm delší, má modré majáky a zabudovaný mobilní telefon a sklopný stolek na práci. Speciální rozšiřující díl je vložen na místo B sloupku, mezi přední a zadní dveře, píše Autobazar.

Podle inzerátu vozidlo sloužilo na ministerstvu obchodu a průmyslu, později bylo využíváno českou obchodní inspekcí. Bereš?

Stará Octavia za 51 000 eur? Toto je dôvod, prečo je škodovka z roku 1999 taká drahá
Stará Octavia za 51 000 eur? Toto je dôvod, prečo je škodovka z roku 1999 taká drahá Zdroj: Bazos
Domů
Sdílet
Diskuse