Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. prosince 2019 18:20
Čas čtení 0:00
Tímea Krauszová

Babička si účtovala tisíc korun od každého člena rodiny, aby jim mohla navařit vánoční večeři. Vydělala tak více než 2 500 korun

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Peníze si ale nenechala, investovala je do svých milovaných.

Britská babička ve věku 52 let dostala lišácký nápad. Za každého člověka, který přichází k ní na vánoční večeři, si účtuje poplatek 1 tisíc korun. Dohromady shromáždila téměř 13 tisíc korun, nákupy ingrediencí ji ale stály jen kolem 9 tisíc korun. Na večeři podle portálu Herald Publicist přivítala 12 členů své rodiny.

Chytré řešení

Díky získaným penězům se jí podařilo vytvořit luxusní večeři s širokou nabídkou masitých i bezmasých jídel. Nechyběl ani výběr z více sýrů, několik předkrmů včetně krevet či pizzy, šampaňské pro dospělé a sycené nápoje pro děti. Jejím cílem bylo vytvořit hostinu, na které si skutečně pochutná celá rodina.

Doporučeno
Fenomén jménem Turbomošt. Lidé si berou volno, aby u nás mohli na trzích prodávat, říká zakladatel (Rozhovor) Fenomén jménem Turbomošt. Lidé si berou volno, aby u nás mohli na trzích prodávat, říká zakladatel (Rozhovor) 21. prosince 2019 17:55

K „poplatku“ za hostinu přistoupila, protože rok od roku hostila stále více lidí, čímž jí stouply i výdaje. Nemysli si ale o babičce nic špatného: peníze navíc proměnila na štědrou nadílku vánočních dárků, přes které podle jejích slov ani není vidět stromeček.

Na večeři přivítala své tři děti, jejich partnery a vnoučata. Během večeře se zastavili i někteří její přátelé. Dokážeš si představit, že bys takto platil za štědrovečerní jídla i ty? Nesmíme ale zapomenout, že i pomoc při vaření se našim rodičům a prarodičům jistě hodí.

Domů
Sdílet
Diskuse