Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. ledna 2020 17:31
Čas čtení 4:48
Dominik Vetrák

10 nejočekávanějších hororů roku 2020

10 nejočekávanějších hororů roku 2020
Zdroj: United Artists Releasing
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Desítka toho nejstrašidelnějšího plná duchů, příšer a psychologických her.

Rok 2019 přinesl jen hrstku opravdu kvalitních hororových počinů a ty, které nás zaujaly, bychom dokázali spočítat na prstech jedné ruky. Přesto se nám podařilo sestavit alespoň úctyhodný žebříček deseti těch nejlepších. O nich sis mohl přečíst v našem předchozím článku zde.

Tento rok bude podle dostupných informací o něco lepší a k režisérské židli se vrací i pár zvučných jmen. Pokračování duchařin doplní pár krváků či psychologických her, no a na své si přijdou i milovníci hororových klasik. Níže najdeš náš výběr seřazený podle data premiér, který by sis jako milovník strašidelných filmů rozhodně neměl nechat ujít.

Doporučeno
10 nejlepších hororů roku 2019 10 nejlepších hororů roku 2019 11. prosince 2019 15:30

1. Fantasy Island (režie: Jeff Wadlow, 13. únor 2020)

Studio Blumhouse stojící zejména za béčkovými, zato v moderní době populárními kasovními trháky, přichází s dalším zajímavým snímkem. Skupinka turistů se v něm dostává na stejnojmenný ostrov, kde jim hostitelé slibují, že kouzelné místo, na které přišli, splní jejich přání. Sám už víš, že v tom bude nějaký háček.

Ve snímku si kromě charismatické Lucy Hale zahraje i komický Michael Peña, takže o zábavu bude značně postaráno. Partě lidí půjde o život a jejich nejtajnější fantazie se ve skutečnosti mohou stát pořádně nebezpečnými. Trailer vypadá zajímavě a můžeme jen doufat, že nás potěší i samotný projekt.

2. Gretel & Hansel (režie: Oz Perkins, 20. únor 2020)

Jeníček a Mařenka před pár lety dostali vlastní film, o který se postaral trochu šílenější Nor Tommy Wirkola a do žánru přinesl svěží vánek plný krve a strhujícího tempa. Oficiální synopse tohoto počinu poznamenává, že příběh vlastně všichni známe, a zároveň slibuje vlastní netradiční zpracování.

Při zhlédnutí traileru tě zaujme temný vizuál a ztvárnění známých postav včetně strašidelné stařeny. Těžko odhadnout, zda opětovné nahlédnutí do světa bratří Grimmů přinese úspěch, ale jednoznačně jsme zvědaví, jak to dopadne.

3. Invisible Man (režie: Leigh Whannell, 5. březen 2020)

Poslední Whannelův film s názvem Upgrade byl šílenou futuristickou akční jízdou plnou krve a originální práce s kamerou, která potěšila umělecké očko nejednoho diváka. Leigh v minulosti pracoval s Jamesem Wanem, ale od určitého bodu se vydal i vlastní cestou. Jeho další vlastní počin o neviditelném muži by tedy mohl být opět kvalitní peckou.

Příběh nám přiblíží Cecilii a jejího násilného přítele, který si údajně vzal život. Po podivných událostech začíná mít podezření, že k dané smrti možná nikdy nedošlo a vynasnaží se dokázat, že v jejím životě dělá nepořádek jakýsi neviditelný člověk. Je nám více než jasné, že děj nebude jen přímočarou záležitostí a věříme, že nás Whannell příjemně překvapí.

4. A Quiet Place: Part II (režie: John Krasinski, 19. březen 2020)

John Krasinski nám nedávno přinesl netradiční žánrovku plnou monster a zlověstného ticha. Vzrušující zpracování s Emily Blunt v hlavní roli bylo kinovým hitem a na potvrzení dvojky jsme nemuseli čekat dlouho. Tiché místo představilo svět monster citlivých na zvuk, které si velmi snadno dokáží najít svou oběť.

Co nás tedy čeká ve dvojce? Oficiální synopse a ukázky nás opět vracejí do světa teď už rozbité rodiny Abbottových snažící se uplatnit stejná pravidla k cestě za přežitím. Dostanou se do konfliktu s jinými lidmi, ale pravděpodobně také s dalším nebezpečím čekajícím za hranicemi jejich domova. Upoutávka opět vypadá lákavě.

5. Antlers (režie: Scott Cooper, 16. duben 2020)

Posledním filmem Scotta Coopera byl emocionální příběh o lidském trápení a hledání vykoupení z westernového prostředí v hlavní roli s Christianem Balem. Po skvělém režijním výkonu se o to víc těšíme na jeho další projekt, i když tentokrát z jiného soudku. Film Antlers natočený ve spolupráci s Guillermem del Torem nás okouzlil a doufáme, že nebudeme zklamáni.

Příběh se točí okolo mladého chlapce ukrývajícího děsivé tajemství a každému z nás je jasné, že půjde o něco nadpřirozeného. Po nevysvětlených událostech padne do hledáčku své učitelky a vyšetřovatele, kteří se onu záhadu budou snažit odhalit. Určitě to ale nebude jednoduché.

6. Saw 9 (režie: Darren Lynn Bousman, 18. červen 2020)

Originální film z úvodu kariéry Jamese Wana, který je dnes již hororovou klasikou, se stal nesmírně populárním a do jeho rozehrané hry s tajemným vrahem se chtělo pustit hned několik jiných režisérů. Poslední dvojice se rozhodla ságu opět oživit v roce 2017 s titulem Jigsaw, ale velmi neuspěla a o odlišnou verzi se postará režisér dvojky až čtyřky.

Saw 9 zatím nese pracovní název The Organ Donor a není jasné, zda si ho i ponechá. Herecké obsazení zahrnuje Chrise Rocka a Samuela L. Jacksona a zbývá nám jen doufat, že vize tvůrců bude opravdu originální a plná různorodých nápadů. O ději zatím nic přesného nevíme, avšak jisté zdroje uvádějí, že by mělo jít o reboot.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

And so it begins... #saw

Príspevok, ktorý zdieľa Darren Bousman (@darrenbousman),

7. Candyman (režie: Nia DaCosta, červen 2020)

Název Candyman zřejmě mladší generaci diváků moc neříká. Originální film z roku 1992 hovoří o urban legendě týkající se jistého Candymana, který byl v minulosti znetvořený a nechán napospas agresivním včelám. Legenda hovoří o tom, že se objeví při vyslovení jeho jména pětkrát před zrcadlem. Jednoduše se přijde pomstít. Jistá dívka ale na tyto pověry nevěří a ty už víš, kam se děj posune dál.

Candyman byl trilogií, avšak nový počin by měl navázat na jedničku. Z producentské a scenáristické stránky na projekt dohlíží talentovaný Jordan Peel a vrátit by se měl ústřední Candyman v podání Tonyho Todda.

Preview horory 2020
Preview horory 2020 Zdroj: Sony

8. Malignant (režie: James Wan, 20.srpen 2020)

Malignant je pro většinu hororových nadšenců určitě nejočekávanějším projektem tohoto roku. James Wan se vrací ke kormidlu a pokusí se nás opět strašit svými mistrovskými technikami. Osm měsíců před premiérou snímku nemáme téměř žádné informace, avšak šeptá se o adaptaci jeho grafického románu Malignant Man.

Román se zaměřuje na muže s podivným nádorem, který je ve skutečnosti mysteriózním parazitem. Ten mu zaručí jakési nepřirozené schopnosti v boji proti zlu. Budeme doufat, že se o filmu brzy dozvíme více. Wanův svět se brzy rozšíří i o pátou část Insidious, takže o návrat k divácky oblíbenému světu nebude nouze.

Horory preview 2020
Horory preview 2020 Zdroj: Matt Kennedy | Warner Bros.

9. Conjuring: The Devil Made Me Do It (režie: Michale Chaves, 10. září 2020)

Conjuring je další z atraktivních sérií vracejících se na plátna kin. Opět uvidíme manželskou dvojici Eda a Lorraine Warrenových v boji proti temným silám. Třetí část nám představí jeden z jejich nejzajímavějších případů, protože se obejde bez strašidelného domu a zavede nás do soudní síně. V centru dění bude totiž případ muže souzeného za vraždu.

Ten se ale hájí tím, že v době spáchaného skutku byl posedlý démonem. Jak se vyjádřil samotný James Wan: „Myslím, že je to poprvé v americké historii, kdy obžalovaný použil posedlost jako svou obhajobu.“ Jde o rozhodně zajímavý případ, ale mrzí nás, že ho nezrežíruje právě Wan.

Horory preview 2020
Horory preview 2020 Zdroj: Warner Bros.

10. Halloween Kills (režie: David Gordon Green, 15. říjen 2020)

Halloween je ověřenou značkou a po návratu maskovaného zabijáka Michaela Myerse se tvůrci rozhodli v příběhu pokračovat. Počin před dvěma lety sice nenadchnul, ale s jistotou překonal několik duchařin roku 2018 a vydělal si famózních 255 milionů, což je vzhledem k 10milionovému rozpočtu více než úctyhodné číslo. Myers se tedy vrátí opět na Halloween a to rovnou tento a i příští rok.

K druhé části moderní trilogie zatím nevíme téměř nic, ale s jistotou můžeme říci, že se přeživší herecky ansábl vrátí v téměř totožné sestavě. David Gordon Green se postará o oba následující filmy a na pořádný trailer si ještě počkáme.

Do žebříčku se nedostaly počiny jako Last Night in Soho od Edgara Wrighta či The Turning v hlavní roli s Finnem Wolfhardem a Mackenzie Davis. Další hororové snímky budou v našem hledáčku během následujících měsíců, takže nic důležité nezmeškáte.

Doporučeno
REFRESHER+ s 50% novoroční slevou REFRESHER+ s 50% novoroční slevou 1. ledna 2020 5:43
Domů
Sdílet
Diskuse