Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. ledna 2020 14:10
Čas čtení 1:25
Dominik Vetrák

Střihačka Skywalkera potvrdila, že nové Star Wars bylo uspěchané a tvůrci ho nestihli dokončit podle svých představ

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Maryanne Brandon si nedala pozor na ústa a prozradila, co prozradit neměla.

The Rise of the Skywalker byl od začátku problémovým filmem. Napsat a zrežírovat ho měl nejprve Colin Trevorrow, ale po jeho fiasku s filmem The Book of Henry ho Lucasfilm z role režiséra vyhodil. Colin odešel v září a v prosinci přišel do kin The Last Jedi, který Abramsovi dokonale rozbil šachovnici a rozdělil fanoušky a diváky na dva tábory. Jedni netradiční pojetí Star Wars a jeho postav ocenili, druzí kritizovali různé dějové nesmysly a film považovali za velké zklamání a pošlapání předešlé části.

Nato Disney oznámilo, že Abrams napíše a natočí Epizodu IX. Bylo to však uspěchané a každému bylo jasné, že nepůjde o ideální předprodukci a produkci (natáčení). To nyní potvrzuje i Maryanne Brandon, Abramsova dvorní střihačka. V rozhovoru pro The Rough Cut (informace zprostředkoval The Playlist) prozradila, že byl celý vývoj filmu uspěchaný. Ona sama stříhala přímo na place, aby stihli deadline.

Vedení studia Disney totiž nebylo ochotné pohnout s datem premiéry, a tak museli stihnout snímek připravit, natočit a dokončit o 3 měsíce rychleji než u The Force Awakens. Nemluvě o tom, že museli dumat nad tím, jak po TLJ napraví všechny škody a dějově se dostanou tam, kde původně zamýšleli.

Maryanne hovoří o tom, jak byl J. J. Abrams dennodenně utahaný a množství příběhových změn dokončili až během natáčení. Ovlivnilo to hodně věcí a kdyby měli více času, je si jistá, že by výsledek vypadal jinak. Asi ve třetině jim navíc šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy oznámila, že J. J. musí strávit mnohem více času ve střižně, aby stihli všechny termíny. To však z praktického i časového hlediska nebylo možné.

Střihačka reagovala i na kritiku. Sice s ní nesouhlasí, ale ne úplně. Co se týče tvrzení, že TRoS je velkou službu pro fanoušky ságy, nic nenamítá. „Jasně, že je to fan service. Kdybyste nepotěšili fanoušky, stěžovali by si, že to nešlo podle Star Wars historie a podobně.“

V tom případě si ale umíme představit, že by toho fan servicu bylo víc. Luke se mohl objevit více než jen na pár vteřin a ukázat mohli Force Ghosty většího množství rytířů Jedi a legend, se kterými se fanoušci v sáze setkali. Upřímně, kdo se na něco takového netěšil?

Domů
Sdílet
Diskuse