Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. ledna 2020 15:40
Čas čtení 1:17
Martin Mičuda

Mexická policie si předobjednala 15 Cybertrucků, k boji s kartely ale neposlouží

Mexická policie si předobjednala 15 Cybertrucků, k boji s kartely ale neposlouží
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.tesla.com/cybertruck" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">tesla.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Starosta mexického města složil zálohu 1 500 dolarů.

Stalo se již jakýmsi zvykem, že každý nový model Tesly doprovází obrovský hype, s Cybertruckem ale americká automobilka zašla ještě dál. Není se čemu divit, vždyť elektrický pick-up vzbuzuje pozornost už při pohledu na jeho zevnějšek. 

Již několik dní po tolik diskutované prezentaci Elon Musk informoval, že předobjednávky na kontroverzní elektromobil přesáhly hranici 200 tisíc kusů. Nejnovější informace říkají, že o Cybertruck projevily vážný zájem i různé policejní složky. Po zprávě, že na jeden Cybertruck si dělá zálusk dubajská policie, světem obletěla zpráva, že 15 exemplářů si předobjednala mexická policie.

fsd
fsd Zdroj: www.tesla.com

Konkrétně jde o oddělení v mexickém městě Ciudad Valles, jehož starosta Adrián Esper Cárdenas složil zálohu 1 500 dolarů za 15 Cybertrucků (100 dolarů za kus). Tamní policejní oddělení má rozšířit svůj vozový park o 10 kusů elektrických pick-upů ve střední konfiguraci (2 elektromotory a dojezd cca 482 km) a 5 v té nejvyšší verzi s trojicí elektromotorů s dojezdem až kolem 800 km.

Doporučeno
Souboj F-150 a Cybetrucku byl opravdu nepatřičný. Ford chce rovnocennou odvetu Souboj F-150 a Cybetrucku byl opravdu nepatřičný. Ford chce rovnocennou odvetu 27. listopadu 2019 15:00


Jak uvádí starosta, hlavním důvodem k předobjednání těchto elektromobilů je jejich vysoký točivý moment, díky kterému dokáže Cybertruck v řadách policie táhnout i kontejnery s odpadem či cisterny s vodou. Očividně tak nepůjde jen o běžné policejní úkony. Adrián Esper Cárdenas zároveň tvrdí, že provoz čistě elektrických modelů má celoplošně zaručit úsporu přibližně 1,2 milionu dolarů, kromě toho věří, že Musk bude při této příležitosti velkorysý a mexické policii dá slevu.

fsd
fsd Zdroj: www.tesla.com

Patnáct Cybertrucků by mělo stát přibližně 850 tisíc dolarů. Otázkou ale je, kdy a vlastně v jaké podobě se elektromobily od Tesly dostanou do řad tamní policie. Cybetruck je totiž v současné podobě de facto jen koncept. Navíc se stále více ozývají hlasy, že například v Evropě by takový počin jednoduše neprošel homologačním procesem, a to hned z několika důvodů – Cybertruck má vyztužené panely, přední část ale musí pohltit energii při nárazu, tvar karosérie nesplňuje bezpečnostní kritéria pro ochranu chodců a problémem je i absence zpětných zrcátek.

Doporučeno
Elon Musk se opět snaží lidi ohromit, zveřejnil video, jak Cybertruck bez problémů táhne Ford F150 do kopce Elon Musk se opět snaží lidi ohromit, zveřejnil video, jak Cybertruck bez problémů táhne Ford F150 do kopce 25. listopadu 2019 10:19

Navíc nikdo nedokáže odhadnout ani to, kdy by se produkční Cybertruck mohl objevit na trhu, i když Tesla oficiálně deklaruje, že by se tak mělo stát koncem roku.

Domů
Sdílet
Diskuse