Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2020 13:48
Čas čtení 5:15
Martin Mičuda

Je nové GLE lepšie ako X5? Aj to sme zisťovali pri teste vyše 100-tisícového Mercedesu

Je nové GLE lepšie ako X5? Aj to sme zisťovali pri teste vyše 100-tisícového Mercedesu
Zdroj: REFRESHER / MARTINZMARTINA
TECH
Uložit Uložené

Príchod nového GLE na náš trh bol napäto očakávaný, nielen u nás sa mu totiž mimoriadne darí.

Portfólio značky Mercedes-Benz je širšie ako kedykoľvek predtým, naďalej však platí, že tie základné modelové piliere sa viac-menej nemenia. Jedným z nich je nepochybne veľké GLE, teda niekdajšie ML, ktoré je aj na našom trhu dlhodobo jedným z najúspešnejších modelom trojcípej hviezdy. Nemožno sa preto čudovať, že príchod novej, v poradí 4. generácie luxusného SUV bol napäto očakávaný a ide o jednu z najočakávanejších noviniek.

Nám sa podarilo k novej generácii dostať medzi prvými, ba čo viac, dokonca v zaujímavej mild-hybridnej verzii GLE 450 4Matic, pripravili sme si preto pre teba jej komplexný test, v ktorom sme sa zároveň zamerali na priame porovnanie s nedávno testovaným BMW X5, ktoré považujeme za jeho najväčšiu konkurenciu. Je teda nové GLE lepšie ako X5?

Exteriér

Pokiaľ ide o vonkajší vzhľad, nová X5-ka nám osobne príde o čosi vyváženejšia a najmä v základných vyhotoveniach vyzerá obstojnejšie. Súčasný dizajnový jazyk značky Mercedes-Benz si totiž neraz doslova vyžaduje tie najväčšie kolesá či športové pakety, inak niekedy nevynikne v tom najlepšom svetle. Aj nové GLE je jasným dôkazom toho, že vhodná konfigurácia robí auto.

Domů
Sdílet
Diskuse