Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2020 11:05
Čas čtení 0:35
Ondřej Jarůšek

„Nešiřte islám v ČR, jinak vás zabijeme,“ napsal někdo na mešitu v Brně

NEWS BRNO
Uložit Uložené

Neznámý pachatel posprejoval mešitu v Brně.

Na mešitě, která se nachází v Brně na Vídeňské ulici, se objevil výhružný vzkaz. „Nešiřte islám ČR! Jinak vás zabijeme,“ napsal někdo na zeď budovy, která je zároveň vůbec první mešitou v České republice.

O události informovala facebooková stránka Události Brno, která zveřejnila krátké video zachycující posprejovanou mešitu. Pachatel je zatím neznámý. 

„Upřímně se divím, že to ten idiot zvládl napsat bez chyby,“ napsal jeden uživatel do komentářů. „Úplně zbytečný a hloupý nápis. Nevšiml jsem si, že by tady v Brně někdo šířil islám,“ přidává se další.

Našli se ale i tací, kterým nenávistný vzkaz nevadí. „Mešita v ČR nemá co dělat,“ napsala například pod video Lenka Vymetaliková. „A co jako? Tak ať si to vyčistí a přemalují na čisto. A pokud s tím mají problém, je nikdo nenutí tu zůstat,“ dodává uživatelka Miluše Šponiarová. 

Doporučeno
REFRESHER+ s 50% novoroční slevou REFRESHER+ s 50% novoroční slevou 1. ledna 2020 5:43
Domů
Sdílet
Diskuse