Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2020 15:02
Čas čtení 0:51
Daniel Mikolášik

11měsíční holčičku udržují při životě jen přístroje. Soud navzdory námitkám matky rozhodl, že ji od nich odpojí

NEWS
Uložit Uložené

Rodiče mají v plánu se proti rozsudku odvolat.

Pouze 11měsíční holčička Tinsley Lewis z amerického státu Texas se narodila se skutečně vzácnou srdeční poruchou. Aktuálně ji drží při životě jen přístroje v nemocnici. Soud však rozhodl, že ji od nich mohou odpojit. S rozsudkem, který povoluje eutanazii, rodiče nesouhlasí.

Doporučeno
Mladé Indce se narodilo dítě se třema rukama a čtyřma nohami. Podle doktorů mělo jít o trojčata Mladé Indce se narodilo dítě se třema rukama a čtyřma nohami. Podle doktorů mělo jít o trojčata 23. září 2019 14:53

Jak informuje stanice NBC, její matka Trinity Lewis má v plánu odvolat se. „Soudce v podstatě řekl, že moje dcera nemá právo na život. Cítím se frustrovaně, protože kdokoliv jiný v soudní síni by pro své dítě chtěl také zajistit co nejvíce času, stejně jako já,“ tvrdí zlomená matka.

Podle lékařů nemocnice ve Fort Worth je holčička nevyléčitelně nemocná a nemá smysl ji nadále udržovat při životě za pomoci přístrojů. „Naši lékaři a zdravotní sestry udělali vše, co je v lidských silách, aby zachránili život malé Tinsley,“ konstatoval mluvčí nemocnice.

Domů
Sdílet
Diskuse