Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2020 20:24
Čas čtení 0:38
Daniel Mikolášik

V blízkosti americké ambasády v Iráku dopadly rakety kaťuša. Vojevůdci se prý chtějí USA pomstít

NEWS
Uložit Uložené

K útoku raketami se dosud nepřihlásila žádná skupina.

V hlavním městě Iráku došlo k výbuchu. Dvě rakety zasáhly leteckou základnu al-Balad, kde jsou umístěni američtí vojáci, a dva minometné granáty dopadly do tzv. Zelené zóny nedaleko amerického velvyslanectví. Jak informuje stanice BBC, při útoku nebyla zraněna žádná osoba.

Doporučeno
Americká armáda na pokyn Donalda Trumpa zabila jednoho z lídrů íránského režimu Americká armáda na pokyn Donalda Trumpa zabila jednoho z lídrů íránského režimu 3. ledna 2020 8:07

Stalo se tak několik hodin po velkém pohřbu generálmajora Kásema Solejmáního, který byl jednou z klíčových postav režimu – byl přímým podřízeným nejvyššímu lídrovi Íránu a zabila jej americká armáda na pokyn prezidenta Donalda Trumpa při raketovém útoku.

Íránští vůdci se zavázali pomstít vraždu Solejmáního, jehož Spojené státy považovaly za teroristu. Nejen v Íránu, ale také v Iráku, kde se konal pohřební průvod, se shromáždily tisíce lidí, kteří protestovali proti americkému zásahu. K útoku raketami se dosud nikdo nepřihlásil.

Doporučeno
REFRESHER+ s 50% novoroční slevou REFRESHER+ s 50% novoroční slevou 1. ledna 2020 5:43
Domů
Sdílet
Diskuse