Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. ledna 2020 9:17
Čas čtení 0:49
Daniel Mikolášik

Segway představil pojízdné křeslo, které vypadá jako z pohádky Wall-E. Dokáže samo balancovat a má 150 kg

TECH
Uložit Uložené

Je prý téměř nemožné převrátit ho.

Americká společnost Segway přichází s další technologickou vychytávkou. Tentokrát veřejnost překvapila s pojízdným elektrickým křeslem, které vypadá jako z animované pohádky Wall-E. „Hoverchair“ nese název S-Pod.

Jak informuje portál Wired, novinku má společnost v plánu představit během známého tech veletrhu CES 2020, který se bude konat v průběhu příštího týdne od úterý do pátku v Las Vegas. S-Pod, podobně jako ostatní produkty společnosti, využívá technologii samovyvažování na dvou kolech, což znamená, že balancuje úplně sám.

Pojízdné křeslo může jet maximální rychlostí až 38,6 km/h a dojezd má zhruba 70 km. Kromě hlavních dvou kol vozík disponuje i pomocným kolečkem, díky kterému se může opřít, když stojí. Díky speciálně umístěnému těžišti je prý téměř nemožné jej převrátit.

Na rozdíl od klasických segwayů a hoverboardů se při jeho používání nemusíš naklánět dopředu a do stran, aby ses hýbal. Pohyb totiž ovládáš manuálně pomocí joysticku. Co se týče rozměrů, S-Pod je vysoký 1,5 metru.

Problémem je však vysoká hmotnost – 150 kg. Tím pádem ho nemůžeš vzít do schodů a dokonce ani do běžných výtahů. Cena je zatím neznámá, předpokládáme však, že rozhodně nepůjde o levnou záležitost.

Segway predstavil pojazdné kreslo, ktoré vyzerá ako z rozprávky Wall-E. Dokáže samé balansovať a má 150 kg
Segway predstavil pojazdné kreslo, ktoré vyzerá ako z rozprávky Wall-E. Dokáže samé balansovať a má 150 kg Zdroj: Segway
Doporučeno
REFRESHER+ s 50% novoroční slevou REFRESHER+ s 50% novoroční slevou 1. ledna 2020 5:43
Domů
Sdílet
Diskuse