Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. ledna 2020 10:12
Čas čtení 0:51
Daniel Mikolášik

Mládě klokana přišlo požádat o pomoc teenagera poté, co téměř uhořelo v australských požárech

NEWS
Uložit Uložené

Po internetu koluje skutečně dojemná fotografie.

Austrálii aktuálně sužují ničivé požáry, které přetrvávají již od září minulého roku. V mnoha částech země vyhlásili stav nouze a kvůli tragické situaci zahynulo už téměř půl miliardy zvířat. Nejhůře jsou na tom klokani či koalové, kterým hrozí vyhynutí.

Koalové nemají kam před ohněm utéct. Ekologové z University of Sydney hovoří o postupné likvidaci celých přírodních druhů. Federální ministerstvo životního prostředí vydalo koncem prosince zprávu o tom, že až 30 % populace koalů v důsledku požárů zahynulo.

Doporučeno
Australská fauna trpí, jen v Novém Jižním Walesu uhynulo na 500 milionů zvířat Australská fauna trpí, jen v Novém Jižním Walesu uhynulo na 500 milionů zvířat 3. ledna 2020 13:07

Podobně jsou na tom i klokani, kteří jsou pro tento kontinent nejtypičtější a žijí pouze na území Austrálie. Portál Daily Mail Australia zveřejnil skutečně dojímavou fotografii, na níž mládě klokana přišlo poprosit o pomoc teenagera poté, co téměř uhořelo.

Vačnatec utrpěl obrovské popáleniny na těle a prožíval ukrutné bolesti. Mladík mu dal okamžitě napít a později ho polil konví, aby bolavé zvíře svlažil. Fotografie byly pořízeny v australském státě Nový Jižní Wales, kde byl vyhlášen i stav nouze.

„Dlouhodobě bude obnova populace původních australských druhů opravdu velký problém,“ řekl pro televizi 7 News profesor ekologie na University of Sydney Chris Dickman. „Některé druhy se do volné přírody možná už nevrátí,“ dodal pro Daily Mail Australia.

Doporučeno
REFRESHER+ s 50% novoroční slevou REFRESHER+ s 50% novoroční slevou 1. ledna 2020 5:43
Domů
Sdílet
Diskuse