Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
6. ledna 2020 11:42
Čas čtení 0:47
Viktor Kniš

Adamu Sandlerovi ukradli účet na Twitteru. Rasističtí hackeři nazvali Baracka Obamy opicí, útočili na Trumpa i židy

TECH ADAM SANDLER
Uložit Uložené

Před pár dny hackeři ovládli účet Mariah Carey a předtím i samotnému CEO společnosti Twitter. Je ještě tato sociální síť bezpečným místem?

Vše nasvědčuje tomu, že Twitter není nejbezpečnější sociální sítí. Stejní hackeři, kteří nedávno odcizili účet zpěvačky Mariah Carey, si nyní za cíl vybrali populárního herce Adama Sandlera, informuje Variety. Hvězda Uncut Gems má už sice svůj profil zpět a správci sociální sítě reagovali velmi rychle, přesto hackeři stihli nadělat škody, které se vysvětlují jen velmi těžko.

Neznámí pachatelé opět vytahovali zejména rasistické příspěvky. Některé napsali sami, jiné sdíleli od dalších uživatelů Twitteru. Zaútočili například na Donalda Trumpa, ale i Baracka Obamu, jehož nazvali opicí. Ofenzivní slova se týkala i židů, případně lidi s jinou barvou pleti. Hackeři pocházející ze zločinecké skupiny Chuckling Squad zmiňují i kokain a prostitutky v souvislosti s raperem A$AP Fergem.

Doporučeno
Hackeři získali twitterový účet Mariah Carey a útočí na Eminema. Prý má malý penis Hackeři získali twitterový účet Mariah Carey a útočí na Eminema. Prý má malý penis 1. ledna 2020 20:23

Příspěvky hackerů mají skutečně podobný charakter jako v případě odcizeného účtu Mariah Carey, kde kromě rasismu přišly i osobní útoky na Eminema. I v tomto případě sice Twitter velmi rychle zakročil a útok eliminoval, je ale otázkou, zda nyní útočníci budou moci alespoň na krátký čas ovládnout jakýkoliv účet.

Před několika měsíci se stal obětí stejného týmu i CEO Twitteru Jack Dorsey. Hackeři tehdy jeho jménem obhajovali holokaust a Hitlera.

Adamovi Sandlerovi ukradli účet na Twitteri. Rasistickí hackeri nazvali Baracka Obamu opicou, útočili na Trumpa aj Židov
Adamovi Sandlerovi ukradli účet na Twitteri. Rasistickí hackeri nazvali Baracka Obamu opicou, útočili na Trumpa aj Židov
Domů
Sdílet
Diskuse