Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2020 11:50
Čas čtení 4:23
Dominik Vetrák

Těchto 10 filmů rozvíří v roce 2020 vody filmografie. Hollywoodské blockbustery bys ale mezi nimi hledal jen těžko

Těchto 10 filmů rozvíří v roce 2020 vody filmografie. Hollywoodské blockbustery bys ale mezi nimi hledal jen těžko
Zdroj: A24
FILMY A SERIÁLY INDIE
Uložit Uložené

Člověk nežije jen hollywoodskými trháky. Zajímavé kousky na nás čekají i v nezávislých vodách.

Letos nás v kinech čekají nejrůznější kinohity a blockbustery. Kromě nich tu ale máme i méně nápadné snímky, kterým se vyplatí věnovat pozornost, přestože se nezřídka do naší distribuce ani nedostanou.

Uvidíme, jak to bude v případě těchto 10 filmů. Dali jsme pro tebe dohromady desítku projektů, které rozhodně mají potenciál vyrazit dech každému milovníkovi artových či nezávislých snímků.

Doporučeno
Zkáza Númenoru a předkové Aragorna. Co všechno už víme o seriálovém Pánovi prstenů? Zkáza Númenoru a předkové Aragorna. Co všechno už víme o seriálovém Pánovi prstenů? 28. prosince 2019 17:21

First Cow (r. Kelly Reichardt)

Režisérka Kelly Reichardt už má na svém kontě několik výborných filmů. Doručila nám už perfektní minimalistická dramata jako Stará radost, Wendy a Lucy či Noc přichází. V roce 2020 dorazí na plátna kin její novinka First Cow. Reichardt i tentokrát napsala scénář se svým častým spolupracovníkem Jonathanem Raymondem. Příběh je založen na jeho románu The Half Life.

V hlavních rolích uvidíme Johna Magaru, Orian Lee, René Auberjonois, Tobyho Jonese, Ewen Bremner, Scotta Shepherda či Garyho Farmera. Příběh nás zavede na Divoký západ, kde se osamělý cestovatel přidá ke skupině prodavačů kožešin a spřátelí se s čínským přistěhovalcem.

Snímek si odbyl slavnostní premiéru na festivalu v Telluride a do široké americké distribuce se dostane 6. března 2020 pod hlavičkou studia A24. Dosavadní ohlasy kritiků jsou příznivé, takže se rozhodně těšíme.

On The Rocks (r. Sofia Coppola)

Se svou novinkou se letos přihlásí i talentovaná Sofia Coppola. Její dramedy On The Rocks bude distribuovat výše zmíněné studio A24. Příběh se bude točit kolem mladé matky, která se snaží najít cestu ke svému stárnoucímu otci, nepoučitelnému sukničkáři.

Doporučeno
Táňa a Martin žijí už dva měsíce v Indii: V Himálaji jsme kouřili hašiš, na kurzu jógy jsme zvraceli slanou vodu Táňa a Martin žijí už dva měsíce v Indii: V Himálaji jsme kouřili hašiš, na kurzu jógy jsme zvraceli slanou vodu 4. listopadu 2023 14:00

Hlavní role si střihnou Rashida Jones, Bill Murray, Marlon Wayans, Jessica Henwick, Jenny Slate či Barbara Bain. Přesné datum premiéry zatím neznáme, ale je jisté, že film bude mít svou americkou premiéru v průběhu tohoto roku, pravděpodobně na nějakém filmovém festivalu.

Emotívne drámy aj pozoruhodné fantasy. Prinášame ti 10 najočakávanejších menej známych a nezávislých filmov roku 2020
Emotívne drámy aj pozoruhodné fantasy. Prinášame ti 10 najočakávanejších menej známych a nezávislých filmov roku 2020 Zdroj: Netflix

The French Dispatch (r. Wes Anderson)

Všichni milovníci indie filmů se v průběhu roku mohou těšit i na novinku od režiséra Wese Andersona, který má na svém kontě filmy jako Grandhotel Budapešť či Až vyjde měsíc. V romantické komedii The French Dispatch se ocitneme ve fiktivním francouzském městě 20. století, kde americký novinář ve svém časopise publikuje sérii příběhů.

V novém Andersonově filmu nebude nouze o množství známých tváří, tak jak jsme u něj zvyklí. Ve French Dispatch se předvedou Timothée Chalamet, Saoirse Ronan, Kate Winslet, Bill Murray, Jason Schwartzman, Léa Seydoux, Adrien Brody, Willem Dafoe, Elisabeth Moss, Owen Wilson, Christoph Waltz, Tilda Swinton nebo Benicio Del Toro. Informace o přesném datu premiéry se k nám zatím nedostala.

Doporučeno
Netflix nabízí nadprůměrné platy, tvrdí Ester, která v něm pracuje. Občas je celý den v kině, může hrát i komparz (Rozhovor) Netflix nabízí nadprůměrné platy, tvrdí Ester, která v něm pracuje. Občas je celý den v kině, může hrát i komparz (Rozhovor) 28. září 2019 11:38
Emotívne drámy aj pozoruhodné fantasy. Prinášame ti 10 najočakávanejších menej známych a nezávislých filmov roku 2020
Emotívne drámy aj pozoruhodné fantasy. Prinášame ti 10 najočakávanejších menej známych a nezávislých filmov roku 2020 Zdroj: Fox Searchlight Pictures


Nomadland (r. Chloe Zhao)

Mimořádně talentovaná režisérka Chloé Zhao se v roce 2017 blýskla famózní dramatem The Rider a momentálně natáčí marvelovku Eternals. Ještě předtím však do kin dorazí její komorněji laděné drama Nomadland.

Domů
Sdílet
Diskuse