Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2020 13:15
Čas čtení 1:23
Vojtěch Vanda

Japonec rozdává 200 milionů korun mezi své followery na Twitteru

OSOBNOSTI JAPONSKO
Uložit Uložené

Podle japonského miliardáře si částku rozdělí sto šťastlivců.

Lidé slaví úspěch různě. Někdo se opije, někdo nedělá nic, jiný zase rozdá mezi své followery v přepočtu 200 milionů korun. Třetím způsobem oslavil úspěch své firmy s módou japonský miliardář Jusaku Maezawa. V roce 2019 měl vysoké tržby, proto se rozhodl štědře odměnit své followery na Twitteru. Stačilo jej pouze začít sledovat a retweetnout. Informaci přinesly Novinky.cz.

Doporučeno
Známý americký raper rozhazoval na ulici peníze, aby měli lidé bez domova hezčí Vánoce Známý americký raper rozhazoval na ulici peníze, aby měli lidé bez domova hezčí Vánoce 25. prosince 2019 16:02

Každý, kdo tedy zareaguje na Maezawovu výzvu, má šanci vyhrát jeden milion jenů, což je v přepočtu asi 205 tisíc korun v hotovosti. Miliardář sám vybere sto účtů. Soutěž byla vyhlášena prý díky tomu, že se svou firmou Zozotown utržil za minulý rok deset miliard jenů (2,086 bilionu korun).

Za takový výkon vděčí nejen zaměstnancům, ale hlavně lidem, kteří si oblečení kupují, proto se rozhodl odměnit všechny, kteří jej sledujou. Výzvou rozpoutal lavinu, která vyústila v rekord. Jeho příspěvek se stal nejsdílenějším v historii sociální sítě. Retweetnulo jej 4,7 milionů uživatelů.

Překonal tak svůj vlastní rekord z 1. 1. 2020, ve kterém soutěž předeslal. Ten sdílelo 4.1 milionu uživatelů. Prvenství do té doby držel muž jménem Carter Wilkerson příspěvkem z roku 2017, ve kterém vyzval na souboj fastfoodový řetězec Wendys. 

Doporučeno
KVÍZ: Poznej, jestli jde o slavné anime, nebo o šílený vymyšlený příběh KVÍZ: Poznej, jestli jde o slavné anime, nebo o šílený vymyšlený příběh 29. listopadu 2023 18:00

Zeptal se jej, kolik je třeba získat retweetů jeho příspěvků na to, aby získal jejich kuřecí nugetky na rok zdarma. Potřebných 18 milionů, které si řetězec řekl, nezískal, nicméně úctyhodných 3.4 milionu retweetů na tehdejší rekord a rok nugetek zdarma stačilo. 

Na první pohled nevýrazný movitý Japonec na sebe poprvé pořádně upozornil loni, kdy se rozhodl stát prvním vesmírným turistou. Na orbit by jej měl vynést stroj z dílny SpaceX Elona Muska v roce 2023.

Čtyřiačtyřicetiletý miliardář se však z týdne na týden stal internetovou megastar. Mimo jiné se vyskytuje v módním byznysu, vloguje a dělá videa na YouTube. Během tohoto času stoupl jeho počet odběratelů z půl milionu na takřka sedm milionů.

Doporučeno
Jak se změnila auta za posledních 20 let? Získáš více výbavy, vyšší bezpečnost a více pohodlí Jak se změnila auta za posledních 20 let? Získáš více výbavy, vyšší bezpečnost a více pohodlí 6. ledna 2020 10:49

Snad muž, kterého na Twitteru najdeme jako @yousuck2020, využije svou chvilku slávy k dobrému účelu. Podle všeho to však dělá, v posledních hodinách se snaží upozornit například na vyhrocenou situaci mezi Íránem a Spojenými státy, nebo na požáry v Austrálii.

Domů
Sdílet
Diskuse