Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2020 17:33
Čas čtení 0:44
Tímea Krauszová

Vlastníš kočku? Podle vědců je pravděpodobné, že jsi ateista a nechodíš do kostela

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ateisté vlastní více koček než věřící, tvrdí americká studie.

Vědci z univerzity v Oklahomě zkoumali vlastníky koček. Zajímalo je, kolik z nich chodí pravidelně do kostela. Výsledek jejich studie ukazuje, že ateisté vlastní kočku častěji než věřící, přičemž si domácím zvířátkem vynahrazují lidské vztahy, píší Sky News.

Kočky jim prý nahrazují víru v boha

Podle vědců může mít domácí zvířátko a komunita v kostele podobný efekt na život lidí. Studie se zabývala více než 2000 Američany a v závěru uvádí, že ateista vlastní v průměru dvě kočky, věřící jen 1,4. Vědci naznačují, že mezi účastí na bohoslužbách a vlastněním domácích zvířat je silná spojitost, přičemž ti, kteří navštěvují své společenství častěji, mají nejméně zvířátek.

Doporučeno
Dobrovolný hasič v Austrálii: Byl jsem ochoten ztratit svůj dům při záchraně domů jiných lidí (Rozhovor) Dobrovolný hasič v Austrálii: Byl jsem ochoten ztratit svůj dům při záchraně domů jiných lidí (Rozhovor) 8. ledna 2020 9:46
Domů
Sdílet
Diskuse