Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. ledna 2020 18:49
Čas čtení 0:46
Vl Mi

YouTuber PewDiePie chce pomoci Austrálii, daroval 1 600 dolarů

OSOBNOSTI YOUTUBE
Uložit Uložené

Švéd chce pomoci v boji proti požárům.

Stav je alarmující. V Austrálii zahynula už miliarda zvířat, některým druhům hrozí vyhynutí. Bude trvat celá desetiletí, než se příroda vzpamatuje, přičemž v některých případech již možná nepůjde zabránit úplnému vyhynutí druhu.

Mnozí se snaží pomoci a přispívají peníze. Nejen běžní lidé, ale i známé osobnosti chtějí přiložit ruku k dílu. Udělal tak i jeden z nejsledovanějších youtuberů PewDiePie, vlastním jménem Felix Kjellberg.

Doporučeno
PewDiePie udělal opět vlastní YouTube Rewind a lidé jsou nadšení. Za 24 hodin má téměř 2 000 000 lajků PewDiePie udělal opět vlastní YouTube Rewind a lidé jsou nadšení. Za 24 hodin má téměř 2 000 000 lajků 30. prosince 2019 22:12

Ve středu na videoplatformě zveřejnil klasický YouTube obsah „Když se zasměješ, prohrál jsi“. Tentokrát si pravidla ale trochu upravil, když se zasmál, musel přispět. Během videa se zasmál několikrát a nakonec pomohl v boji proti požárům sumou 1 600 dolarů.

Nejprve tvrdil, že za každé zasmání daruje 1 dolar. „Takže pokud se budu smát, věnuji dolar. Vím, vím, jsem dobrosrdečný,“ říká ve videu ironicky. Nezasmál se ale ani 20krát. „Teď se cítím jako pako. Daruji tedy 1 600 dolarů instituci Wildfire Emergency Appeal.“

Známé osobnosti chtějí jednoduše pomoci a snaží se využít všechny možnosti, které by mohly lidi motivovat k darování. Americká influencerka Kaylen Wardová zveřejnila výzvu, že každému, kdo pošle 10 dolarů na boj proti požárům, zašle své nahé fotky. Shromáždila více než milion dolarů a musela ji po pár dnech odvolat. Důvod je jednoduchý, nestíhá vyřizovat žádosti.

Domů
Sdílet
Diskuse