Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2020 18:53
Čas čtení 0:37
Viktor Kniš

Video zachycuje explozi sopky Popocatépetl, kouř sahá do výšky tří kilometrů

NEWS
Uložit Uložené

Vybuchla jedna z nejznámějších sopek v Mexiku.

Sopka Popocatépetl explodovala a postarala se tak o fascinující záběry, které zaznamenaly kamery do podrobných detailů. Na zpomalených záběrech je vidět erupce od úplného začátku až po moment, kdy výbuch nahradil hustý kouř sahající až do výšky tří kilometrů, informuje iMeteo.

Podle lokálních zdrojů se nikdo při události nezranil, přesto však vláda v Mexiku avizuje tzv. žlutou výstrahu, kterou upozorňuje obyvatele i turisty před vulkanickou aktivitou. V oblasti pod sopkou se nacházejí také obydlí, která musela být v minulosti několikrát evakuována, když se kouř rozšířil do vzdálenosti několika desítek kilometrů. Tentokrát však úřady evakuaci nenařídily.

Doporučeno
Doktoři na Novém Zélandu budou potřebovat 120 metrů čtverečních kůže. Důvodem jsou popáleniny po výbuchu sopky Doktoři na Novém Zélandu budou potřebovat 120 metrů čtverečních kůže. Důvodem jsou popáleniny po výbuchu sopky 12. prosince 2019 9:22

Kvůli historickým památkám zařazeným do UNESCO navštěvují okolí sopky i kulturní nadšenci. Popocatépetl se tyčí až do výšky 5 426 metrů nad mořem. Zatím poslední erupce z listopadu 2019 zasáhla i jeden let společnosti KLM, nyní problémy nikdo nehlásil.

Začátkem prosince vybuchla i sopka na Novém Zélandu, zahynulo tam několik desítek lidí a záchranáři strávili hledáním pohřešovaných osob přibližně týden. Evakuovat museli nejen turisty, ale i domácí. 

Domů
Sdílet
Diskuse