Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. ledna 2020 18:34
Čas čtení 0:47
Vl Mi

Na zpovědi se přiznal, že zneužil nezletilou. Kněz ho nahlásil, manželka zvrhlíka žádá odškodné 10 000 000 dolarů

NEWS
Uložit Uložené

Měl sexuální styk s nezletilou dívkou, ale podle manželky chtěl její manžel hřích napravit.

Spojené státy jsou už tak trochu proslulé tím, že můžeš vysoudit peníze za ledacos. Proto se občas dočteme o bizarních případech, kvůli kterým se lidé rozhodli soudit.

Timothy Johnson z Oregonu se rozhodl jít do kostela a prosit Boha o odpuštění. Při zpovědi v Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints se přiznal, že sexuálně zneužíval nezletilou dívku. Kněz konal a kostel následně muže nahlásil na policii. Nakonec dostal v roce 2017 15letý trest, informuje CNN.

Doporučeno
Muže podezřelého z incestu a sexuálního zneužívání dětí našli v bunkru poháněném solární energií Muže podezřelého z incestu a sexuálního zneužívání dětí našli v bunkru poháněném solární energií 18. srpna 2019 20:37

Toto se ale nelíbí jeho manželce Kristine Johnson. Tvrdí, že kněz porušil zpovědní tajemství. To, s čím se muž svěřil, mělo zůstat pouze mezi nimi. Tím, že skončil její manžel ve vězení, utrpěla psychickou újmu a v domácnosti chybí peníze. Také žádá peníze na jeho právní obhajobu. Když si to všechno spočítala, vyšlo jí 10 000 000 dolarů – přesně tolik žádá od církve.

Na spovedi sa priznal, že zneužil maloletú. Kňaz ho nahlásil, mužova manželka žiada odškodné 10 000 000 dolárov
Na spovedi sa priznal, že zneužil maloletú. Kňaz ho nahlásil, mužova manželka žiada odškodné 10 000 000 dolárov Zdroj: MARION COUNTY SHERIFF'S OFFICE

Muž měl sexuální styk s nezletilou, ale podle manželky chtěl její manžel hřích napravit. Církev podle ní jednoduše selhala, když ho nahlásila na policii.

Tvrdí, že jejího manžela měl farář informovat, že zpověď může skončit na policii. Církev se brání a za rozhodnutím si stojí. „Všichni duchovní a pracovníci kostela jsou vedeni k tomu, aby hlásili jakékoliv formy násilí,“ řekl Eric Hawkins, mluvčí kostela.

Domů
Sdílet
Diskuse