Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je PR zpráva společnosti
13. ledna 2020 15:35
Čas čtení 1:56
Sponzorovaný obsah

Kam za mentální hygienou? Do Edison Filmhub

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nový kurátorský blok v Edison Filmhub slibuje odvětrávání stresu skrze výjimečné filmy, zasvěcené úvody i nekonvenční debaty.

Nové pražské kino Edison Filmhub v rámci svého programu uvede sérii pravidelných kulturně-společenských seancí pod taktovkou vlivného filmového publicisty a festivalového dramaturga Aleše Stuchlého. Jeho cyklus Mentální hygiena nabídne každou středu od 18:30 koncepční podvečer, jehož blahodárné účinky diváci pocítí až do poloviny dalšího týdne.

Kam za mentální hygienou? Do Edison Filmhub
Zdroj: Film Europe

Predátor filmové a hudební kritiky, festivalový dramaturg, moderátor rozhlasové show Čelisti a přední psychosomatik Aleš Stuchlý připravil (nejen) pro filmové fanoušky kurátorský blok ozdravných projekcí s minimálními vedlejšími účinky. Pravidelné středeční projekce v režii někdejšího dramaturga festivalů Be2Can nebo Weird Europe by měly být audiovizuální prevencí syndromu vyhoření.


„Film dnes potřebuje pomoc. Jestli má mít ve světě seriálů a kraťasů na YouTube smysl, musí najít nový způsob, jak k lidem promlouvat. Filmové sanatorium Edison Filmhub, filmový terapeut Aleš Stuchlý a inteligentní mix lehkosti a erudovanosti je naším receptem. Při pravidelném užívání zaručeně pocítíte příznivé výsledky!“ říká Ivan Hronec, ředitel a zakladatel Edison Filmhub

Edison Filmhub si ve spolupráci s distribuční společností Film Europe a předním filmovým kritikem klade za cíl vrátit filmy – a hlavně diváky – zpět do kin. Zprostředkovat jim kolektivní zážitek i osvětu a přispět tak k čím dal potřebnějšímu příjmu mentální stimulace.

„Snažíme se dostát koncepci ‚filmhubu‘, což by měl být pojem širší než ‚kino‘. Proto chceme v pravidelných programových blocích nabízet něco víc, než je pouhá filmová projekce. To něco víc je teď i Aleš. Nově jmenovaný vrchní mentální hygienik a – jak ho nedávno označil ředitel našeho oblíbeného konkurenčního kina – ‚nejvlivnější filmový kritik od dob Jiřího Cieslara.‘“ dodává Martin Mažári, ředitel produkce Edison Filmhub

Diváky Mentální hygieny Aleše Stuchlého čekají špičkové filmy se zasvěceným úvodem, koncepční tandemy dvou tematicky příbuzných projekcí, tematické playlisty na baru i možnost osobních terapeutických posezení po závěrečných titulcích. U vybraných titulů dojde i na žhavé diskuze a neotřelé hosty.

„Ve své dramaturgii jsem se nechtěl omezovat ničím kromě vlastního vkusu. Diváci se mohou těšit na aktuální předpremiéry i klenoty z minulosti, art i mainstream, na fikce i doku. Cílem je mimo jiné zvýšení subjektivní spokojenosti a následné upevnění sociálních vztahů ve funkcionalistických kulisách,“ uzavírá se svým typickým humorem Aleš Stuchlý, tvář Mentální hygieny Aleše Stuchlého.

Středeční večery v kulisách Edisonovy bývalé transformační stanice budou mít vpravdě
transformační charakter.

Kam za mentální hygienou? Do	Edison Filmhub
Kam za mentální hygienou? Do Edison Filmhub Zdroj: Film Europe

Diagnostika Mentální hygieny na leden

15. 1. Bídníci – předpremiéra
(Les Misèrables, r. Ladj Ly)

Kam za mentální hygienou? Do	Edison Filmhub
Kam za mentální hygienou? Do Edison Filmhub Zdroj: Film Europe

Francouzský kandidát na Oscara a filmy pařížského předměstí. Klasický román v moderních kulisách pařížských pouličních bojů. Exkluzivní projekce dva týdny před českou premiérou!

Host: Eva Svobodová, politoložka, Šimon Šafránek, režisér a novinář

22. 1. Tandem Neutečeš | Uteč
(It Follows, r. D. R. Mitchell | Get Out, r. J. Peele)

Kam za mentální hygienou? Do	Edison Filmhub
Kam za mentální hygienou? Do Edison Filmhub Zdroj: CinemaArt
Kam za mentální hygienou? Do	Edison Filmhub
Kam za mentální hygienou? Do Edison Filmhub Zdroj: CinemaArt

Prokletí přenosné sexem vs. invaze lupičů černých těl.
Moderní retro horor vs. moderní horor.

Host: Antonín Tesař, otrlý dramaturg a redaktor Radia Wave

29. 1. Narušitel systému
(System Crasher, r. Nora Fingscheidt)

Kam za mentální hygienou? Do	Edison Filmhub
Kam za mentální hygienou? Do Edison Filmhub Zdroj: Film Europe

Ďábelské výbuchy vzteku blonďatého andílka. Oceňovaný německý snímek a psychologická sonda do života problémového dítěte.


Host: Tomáš Bederka, pedagog se zkušenostmi s problémovými dětmi

Klíčová slova: hlava, ruce, srdce; food for brain!

Absolvovat tenhle večer je stejně důležité, jako si před spaním vyčistit zuby Mačetou.

Domů
Sdílet
Diskuse