Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2020 7:51
Čas čtení 0:50
Daniel Mikolášik

Muž uvízl v drsné aljašské divočině. Vojáci ho našli po 3 týdnech díky SOS ve sněhu

NEWS
Uložit Uložené

Tyson Steele si musel projít peklem.

Muže jménem Tyson Steele zachránili po tom, co byl téměř 3 týdny v drsné aljašské divočině, protože mu shořela chatka. Přežil jen díky malému množství jídla v konzervách a skromnému přístřešku. Muž byl v provizorním úkrytu, který si vytvořil ze zbytků někdejšího přístřešku, od poloviny prosince.

Jak informuje stanice BBC, třicetiletého muže zachránili po tom, co jeho příbuzní nahlásili, že se jim neozývá. Vojáci ho našli asi 113 kilometrů severozápadně od města Anchorage. Podařilo se jim ho najít díky nápisu „SOS“ ve sněhu.

Doporučeno
Dobrovolný hasič v Austrálii: Byl jsem ochoten ztratit svůj dům při záchraně domů jiných lidí (Rozhovor) Dobrovolný hasič v Austrálii: Byl jsem ochoten ztratit svůj dům při záchraně domů jiných lidí (Rozhovor) 8. ledna 2020 9:46

Muž se během vzplanutí příbytku snažil zachránit především svého psa, labradorského retrívra jménem Phil. Vběhl do místnosti plné kouře. Nemohl ho ale nikde najít, a tak si myslel, že asi utekl. Ve skutečnosti byl ale pes po celou dobu uvězněn uvnitř a nakonec bohužel uhořel

„Přepadla mě hysterie. Nedokáži ani popsat svůj smutek. Cítil jsem se, jako bych byl bez plic,“ popsal své pocity v souvislosti se ztrátou svého čtyřnohého miláčka Steele policii. 

Nejbližší civilizace byla od něj vzdálena až 32 kilometrů ve městě Skwentna. V chatce bydlel už od září minulého roku. Tvrdí, že ji zapálila jiskra z ohně, když pálil velké kusy kartonu.

Většina z jeho osobních věcí shořela. Muž si sám nedokázal zavolat pomoc, protože měl nefunkční mobil a neměl u sebe ani žádnou mapu. Tím pádem nevěděl, kterým směrem se má vydat hledat pomoc.

Doporučeno
Rok od konce Kliniky. Zažila útok zápalnou lahví, těžkooděnce i exekutory, nyní spolek hledá nové prostory Rok od konce Kliniky. Zažila útok zápalnou lahví, těžkooděnce i exekutory, nyní spolek hledá nové prostory 13. ledna 2020 15:49
Domů
Sdílet
Diskuse