Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2020 12:30
Čas čtení 1:17
Vojtěch Vanda

Raketa Roddy Ricch! Poslechni si album nové tváře, která konkuruje comptonským legendám

HUDBA RAP
Uložit Uložené

Jeden z nejprogresivnějších hlasů hiphopu vystrkuje růžky.

„Nejdu po ničí cestě, všechno si dělám po svém. Je to jenom čistá práce, rozumíte? Musíte na tom dělat. Až to vydám, všichni pochopí. Tohle je mé průlomové období,“ svěřil se XXL magazínu štírek minulého roku, jednadvacetiletý comptonský raper Roddy Ricch. A co slíbil, to splnil. Vydal album, které, pokud nic, tu zanechá minimálně jeden obrovský hit a zopakuje obrovský milník.

Doporučeno
V Británii vypukla grimeová válka. Proč se Wiley opřel do Stormzyho a co s tím má společného Ed Sheeran? V Británii vypukla grimeová válka. Proč se Wiley opřel do Stormzyho a co s tím má společného Ed Sheeran? 11. ledna 2020 13:29

Desce Please Excuse Me For Being Antisocial se predikovalo, že bude důležitým milníkem v umělcově kariéře. Avšak málokdo počítal, že se mu podaří zopakovat patnáct let trvající legendární krok The Gamea. Projekt v hitparádě Billboard 200 debutoval před měsícem na prvním místě se 101 tisíci prodanými kusy, aby se mohl minulý týden na vrchol vrátit.

Celkem 97 tisíc prodaných jednotek dostalo debutovou desku talentovaného umělce, na níž hostují Meek Mill, Lil Durk, Gunna, A Boogie Wit da Hoodie, Mustard a Ty Dolla $ign, zpátky na vrchol. To, aby se debutová deska rapera dostala dvakrát na vrchol hitparády, se naposledy povedlo také v lednu, nicméně v roce 2005.

Tehdy The Game obhájil prvenství se svým legendárním albem The Documentary. No a my víme, jak se Gameova kariéra odvíjela dál. Znamená to tedy, že se zrodila další comptonská megastar?

Nesmíme ale zapomenout, že k úspěchu dopomohl nečekaný hit The Box. Nečekaný proto, jelikož stopa nebyla ani vydána jako single. Přesto se jí povedlo zválcovat na americkém Spotify i nedávný „debutový single“ popového zpěváka Justina Biebra Yummy, který se vrátil po vleklých psychických problémech zpátky do hudebního kolotoče. Obsadil prvenství, zatímco Biebs se musí spokojit pouze se stříbrem.

Že jde svému štěstí a úspěchu vstříc je vidět i v reakcích hiphopového okolí. Naposledy byl Roddy Ricch přidán do all-star lineupu příštího ročníku festivalu Coachella, který se bude konat od 10. do 12. dubna a následně od 17. do 19. dubna.

Domů
Sdílet
Diskuse