Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2020 21:15
Čas čtení 0:53
Tímea Krauszová

Instagram testuje posílání zpráv přes prohlížeč. Už nebudeš muset otevírat appku, abys někomu odepsal

TECH
Uložit Uložené

Zatím to testují na malém vzorku uživatelů.

The Verge informuje o novince, kterou testuje Instagram. Zprávy (DM) se nově budou dát posílat i přes webový prohlížeč, nebudeš k tomu muset otevírat aplikaci. Prozatím je tato možnost dostupná pouze pro úzký okruh lidí.

Jednodušší odepisování

Novinka potěší zejména influencery a firmy, ale i uživatele, kteří denně dostávají mnoho zpráv. Přes klasický prohlížeč je pro mnohé jednodušší odepisovat než na aplikaci v mobilu. Je to skvělé i pro tvůrce, kteří prodávají své portfolio, snadněji se jim budou posílat například ceníky nebo standardizované zprávy. Samozřejmě, stále je zde možnost stáhnout si aplikaci do počítače.

Doporučeno
Instagram přichází s funkcí, která dokáže identifikovat fake news Instagram přichází s funkcí, která dokáže identifikovat fake news 17. srpna 2019 22:28

Přestože je novinka ve fázi testování, Instagram se podle Verge vyjádřil, že v budoucnu bude tato možnost dostupná pro všechny. Když se zástupců firmy redaktoři portálu zeptali, proč místo zpráv nepokročili s prací na aplikaci například pro iPady, zopakovali větu, kterou zejména majitel a CEO Mark Zuckerberg používá téměř non-stop. Chtějí, aby byli lidé více v kontaktu. Jednodušší posílání zpráv by to mělo podpořit.

Mashable teoretizuje, že kromě této vznešené vize může být posílání zpráv přes prohlížeč dalším krokem směrem k propojení všech tří aplikací, které Zuckerberg vlastní: WhatsApp, Instagram a Facebook. Už loni na konferenci F8 totiž avizoval, že plánují propojit odesílání zpráv do jedné hromadné aplikace. Po loňském fiasku a problémech s bezpečností nám zbývá jen doufat, že se při vyvíjení neseknou a náhodou nezveřejní tisíce důvěrných informací (opět).

Domů
Sdílet
Diskuse