Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2020 19:20
Čas čtení 0:54
Antonín Havlík

Na pultu bůček, pod pultem pervitin. V pražském řeznictví vařili drogy, pomůcky schovávali do regálu

NEWS
Uložit Uložené

Přes den obyčejné řeznictví se proměnilo ve varnu pervitinu. Policie viníky odhalila.

Policie se pochlubila případem, ve kterém se jí podařila zdokumentovat a objasnit ilegální činnost týkající se výroby, přechovávání a distribuce pervitinu. Kriminalisté museli totiž nejdříve nasbírat dostatek důkazů, aby obvinili třicetiletého muže a jednačtyřicetiletou ženu z výroby pervitinu a jeho následné distribuce.

Pár pro tento účel nevyužíval zapadlých míst, temných sklepů nebo neveřejných prostor, drogy totiž vařil přímo v centru Prahy v prodejně masných výrobků. Zadní místnost obyčejného řeznictví se v noci měnila na sofistikovanou varnu.

Kriminalisté odhalili, že v rámci jednoho varu zvládli zkušení výrobci drog vyprodukovat více než dvacet gramů krystalické substance. Tu pak prodávali narkomanům. 

Doporučeno
Český pár dělá osvětu o pervitinu bez příkras. Obě jsou teď 13. den čisté, za drogy utrácely 18 tisíc měsíčně Český pár dělá osvětu o pervitinu bez příkras. Obě jsou teď 13. den čisté, za drogy utrácely 18 tisíc měsíčně 7. dubna 2019 19:28

Na pultu bůček, pod pultem pervitin. V pražském řeznictví vařili drogy, pomůcky schovávali do regálu
Zdroj: Policie ČR

„Muž si k výrobě pervitinu nakupoval prekursory neboli chemické sloučeniny přes internet, například látku zvanou pseudoefedrin, která je součástí při výrobě pervitinu, objednal na mezinárodních internetových stránkách jako volně dostupnou,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Drábková. Látka, která je pro výrobu návykového pervitinu důležitá, je převážně vázána na lékařský předpis. 

Silný zápach, který vzniká nejen při výrobě, ale už při přechovávání látek určených na výrobu pervitinu, se snažil muž zakrývat pečlivým úklidem„Po každé výrobě je balil do kufrů a krabic, které následně omotal potravinářskou fólií a uschoval na horních policích regálu,“ popsala mluvčí.

Policisté do řeznictví zavolala také státní veterinární správu. Podnik zavřela a nechala zničit všechno maso – bylo totiž kontaminované nebezpečnými výpary. Za tohle všechno jsou teď muž a žena trestně stíháni pro trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Hrozí jim trest odnětí svobody v délce až pět let.

Domů
Sdílet
Diskuse