Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. ledna 2020 17:36
Čas čtení 1:16
Vojtěch Vanda

Řidič zachytil palubní kamerou, jak po něm z vedlejšího auta střílí

NEWS JIHOČESKÝ KRAJ
Uložit Uložené

Posádka vozu Škoda se stala obětí velice bizarního a nebezpečného incidentu.

Nepochopitelně se zachoval řidič vozu BMW včera před sedmou hodinou ranní, když začal střílet palnou zbraní do automobilu značky Škoda, který jej předjížděl. Střelba se stala na pomezí jihočeského a středočeského kraje. Posádka poškozeného auta zachytila incident na palubní kameru. Lidé v rozstříleném autě mohou mluvit o velkém štěstí, jelikož nikdo z nich nebyl raněn.

Doporučeno
Aktualizováno: Policie v Brně pátrá po ozbrojeném muži. Měl vystřelit ze střelné zbraně Aktualizováno: Policie v Brně pátrá po ozbrojeném muži. Měl vystřelit ze střelné zbraně 20. prosince 2019 14:33

Po vozidle bylo okamžitě vyhlášeno pátrání. Nakonec jej nalezli jihočeští policisté v Písku. „Písečtí policisté zadrželi kolem půl jedenácté podezřelého, pětatřicetiletého řidiče z Prahy, a to několik stovek metrů od zaparkovaného vozidla," uvedla jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová. Kriminalisté vůči podezřelému zahájili trestní řízení ze spáchání zločinu vraždy ve stádiu pokusu.

Při zásahu jihočeští policisté zjistili, že podezřelý vlastnil zbrojní průkaz, zbraň se u něj však nenašla a policisté po ní pátrali. Kriminalisté se také domnívali, že to nebyl jediný incident, při kterém dotyčný střílel na veřejnosti. Kolem čtvrt na osm ráno měl totiž použít pistoli ještě jednou, a to u lávky v kostele Nejsvětější Trojice v Písku.

Vyšetřování ale ukázalo, že podezřelý nestřílel na silnici u obce Krsice na Písecku, nicméně  střelba zazněla už u obce Zalužany. Vyšetřování tak dostali na starosti muži zákona odtud. Kriminalisté jej poté obvinili ještě z jednoho závažného činu, dopustil se totiž obecného ohrožení, když předtím střílel na cisternu s pohonnými hmotami. Naštěstí však pouze škrábl její vrchní plášť.

Doporučeno
Střelec s brokovnicí zabil v kostele dva lidi, útok byl živě přenášen na sociální sítě Střelec s brokovnicí zabil v kostele dva lidi, útok byl živě přenášen na sociální sítě 30. prosince 2019 8:25

Muž má tak osud nejspíš zpečetěn. „V průběhu dne budou prováděny další procesní úkony, mimo jiné výslech obviněného muže. Souběžně budou také policejní potápěči ze Zásahové jednotky Jihočeského kraje propátrávat řeku Otavu, a to zda se v ní nenachází zbraň, ze které pětatřicetiletý muž střílel," uvedla mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Policie podala návrh, aby byl nebezpečný muž stíhán ve vazbě. Také prosí veřejnost, která jela mezi 5 a 10 hodinou ranní mezi Prahou a Pískem a všimla si střelby, aby pomohla vyšetřování a volala na číslo 158. Muži, v případě pravomocného odsouzení, hrozí trest odnětí svobody v trvání od 15 do 20 let nebo až výjimečný trest.

Domů
Sdílet
Diskuse