Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. ledna 2020 9:16
Čas čtení 0:46
Tina Hamarova

Harry a Meghan již nesmí používat titul „královská výsost“. S královnou uzavřeli dohodu

NEWS
Uložit Uložené

O nových vztazích rozhodl Buckinghamský palác. Královna píše, že i tak budou vždy součástí rodiny.

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan už nebudou moct používat tituly „královská výsost“. Nebudou také dostávat veřejné peníze. Novou dohodu o vztazích mezi princem Harrym a královskou rodinou dnes oznámil Buckinghamský palác. Do platnosti vejde na jaře tohoto roku. Dvojice chce také vrátit v přepočtu přibližně 70 milionů korun, za které si nedávno dala renovovat dům u hradu Windsor. Osobní dopis s vysvětlením poslala i královna.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on


„Jsem ráda, že po několika měsících rozhovorů jsme společně našli pro mého vnuka a jeho rodinu konstruktivní cestu vpřed. Harry, Meghan a Archie budou vždy milovanými členy mé rodiny,“ uvedla v dopise královna Alžběta II. „Chci jim také poděkovat za oddanou práci napříč krajinou a celým Commonwealthem a jsem obzvláště hrdá na to, jak se Meghan rychle stala součástí rodiny.“

Harry a Meghan sa chcú stiahnuť z „kráľovskej scény"
Harry a Meghan sa chcú stiahnuť z „kráľovskej scény" Zdroj: TASR/AP Photo/Frank Augstein

Buckinghamský palác ve svém sdělení neuvedl, zda bude mít mladý pár nadále ochranku.

Doporučeno
Princ Harry a vévodkyně Meghan se vzdávají povinností členů královské rodiny Princ Harry a vévodkyně Meghan se vzdávají povinností členů královské rodiny 9. ledna 2020 7:30


Sled událostí se spustil poté, co Harry a Meghan začátkem ledna na Instagramu oznámili, že končí s povinnostmi spojenými s jejich pozicí v královské rodině. Prozradili také, že se chtějí soustředit na charitu a svého syna vychovávat ve Spojeném království i Kanadě.


Domů
Sdílet
Diskuse