Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. ledna 2020 15:48
Čas čtení 2:33
Ondřej Jarůšek

Král je zpátky: Karlos Vémola, Pirát i bojovníci UFC reagují na výhru Conora McGregora

SPORT UFC
Uložit Uložené

Conor McGregor se vrátil ve skvělé formě.

Před pár hodinami došlo k dlouho očekávanému boji Conora McGregora na turnaji UFC 246, kde se mu podařilo svého soupeře Donalda Cerroneho ukončit už po 40 sekundách prvního kola. Od té doby zaplavily internet tisíce reakcí na Irův velkolepý návrat. Vyjádřili se někteří domácí MMA bojovníci, zápasníci nejprestižnější ligy světa UFC i fanoušci.

Z našich končin Conoru McGregorovi fandil například český bijec Karlos „Terminátor“ Vémola, který na své instagramové příběhy sdílel video zachycující závěrečné sekundy zápasu. Záběry doplnil populární hláškou „The King is back“, která oslavuje triumfální návrat hvězdného bojovníka.

Doporučeno
Floyd Mayweather oznamuje odvetu s Conorem McGregorem a zápas s Nurmagomedovem. Skutečně k zápasům dojde? Floyd Mayweather oznamuje odvetu s Conorem McGregorem a zápas s Nurmagomedovem. Skutečně k zápasům dojde? 19. ledna 2020 9:10

Ze slovenské scény se k zápasu krátce na svém Instagramu vyjádřil populární bojovník Samuel „Pirát“ Krištofič, kterého stejně jako mnohé další diváky překvapilo, jak krátkého trvání zápas měl. „Conor to vybavil velmi rychle, s tím jsem ani nepočítal, že to takto dopadne za pár sekund,“ přiznal zápasník.

Řady reakcí se mu však pochopitelně dostalo i od kolegů z UFC. Někteří mu gratulovali, jiní příležitosti využili k menší slovní strkanici. Výkon 31letého Ira pochválil například Max Holloway, někdejší šampion pérové váhy (do 66 kilogramů). V této divizi držel kdysi titul právě i Conor. Max mu popřál, ať si užije oslavy svého vítězství, ale jedním dechem dodal, ať to příliš nepřehání.

Ovšem naopak kupříkladu Nate Diaz na svůj twitterový účet napsal hned po boji stroze „weak as fuck“. Není jasné, zda tím popichoval Conora ve smyslu, že je slabý, nebo byla slova určena spíše jeho protivníkovi, který v zápase nestihl zasadit ani jeden signifikantní úder. Tak jako tak se ale tato slova dostala až k samotnému Conorovi, který mladšímu z bratrů Diazů vzkázal, že jestli chce, můžou si spolu znovu poměřit síly a uzavřít tak zápasovou trilogii.

V podobně nelichotivém stylu se vyjádřil i americký bojovník Justin Gaethje, který se do Conora opíral už před zápasem. Není žádným tajemstvím, že Gaethje by se proti Conorovi rád postavil, není se však příliš pravděpodobné, že by k tomu někdy brzy došlo.

Doporučeno
Conor McGregor dojal diváky. Po zápase se objal s babičkou Cowboye, vychovala prý skvělého člověka Conor McGregor dojal diváky. Po zápase se objal s babičkou Cowboye, vychovala prý skvělého člověka 19. ledna 2020 12:53

Jak totiž uvedl šéf organizace UFC Dana White, největší smysl podle něj dává odveta s Khabibem Nurmagomedovem. Do toho však ještě vstoupil boxer Floyd Mayweather, který by letos s Conorem rád nastoupil do odvetného zápasu a kromě toho se prý chce utkat i s neporaženým šampionem Nurmagomedovem.

V následujících dnech, týdnech a měsících tak budou zřejmě probíhat důležitá jednání, která rozhodnou, kdy a proti komu Conora McGregora uvidíme zápasit znovu.

 

Kromě bojovníků se však k výhře samozřejmě vyjádřilo také množství fanoušků, kteří si kromě gratulací neodpustili ani pár fórků. Poukazují zejména na to, že zaplatili nemalou částku, aby zápas Conora McGregora mohli sledovat, ten ale svého soupeře vyřídil až příliš rychle.

Domů
Sdílet
Diskuse