Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. ledna 2020 11:40
Čas čtení 0:45
Daniel Mikolášik

Ruský hotel zaplavila vařící voda po explozi potrubí. Hosté se uvařili zaživa

NEWS
Uložit Uložené

Kromě pěti mrtvých byli nejméně dva lidé převezeni do místní nemocnice s těžkými popáleninami.

V ruském městě Perm došlo v jednom z tamních hotelů k nelítostné tragédii. Na následky protržení potrubí topného systému, ve kterém se nacházela vařící voda, zemřelo až 5 lidí. Hosté se doslova uvařili zaživa.

Doporučeno
Dobrovolný hasič v Austrálii: Byl jsem ochoten ztratit svůj dům při záchraně domů jiných lidí (Rozhovor) Dobrovolný hasič v Austrálii: Byl jsem ochoten ztratit svůj dům při záchraně domů jiných lidí (Rozhovor) 8. ledna 2020 9:46

Jak informují The Moscow Times, k explozi v malém hotelu Karamel došlo v pondělí v noci a vařící voda zaplavila celý suterén budovy. Kromě pěti mrtvých byli nejméně dva lidé převezeni do místní nemocnice s těžkými popáleninami.

Původní zprávy naznačovaly, že mrtvé mají být čtyři osoby a tři zraněné. Ruské ministerstvo pro mimořádné situace však následně zprávu upravilo. Po odčerpání vody se totiž uskutečnila prohlídka budovy a našlo se pět uvařených těl.

Vyšetřovatelé začali v případě jednat a s neúmyslným úmrtím pěti lidí prověřovat podezření ze spáchání trestného činu. Zahájené trestní řízení se týká také poskytování ubytovacích služeb, které nesplňují bezpečnostní normy. Jedna noc v daném hotelu stojí v přepočtu přibližně 430 korun.

Domů
Sdílet
Diskuse