Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. ledna 2020 12:16
Čas čtení 1:40
Tímea Krauszová

Netflix chce Harryho a Meghan do seriálu. Peníze by se jim hodily, chtějí vrátit 2,4 milionu, které utratili za rekonstrukci

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Manželský pár si bude muset najít práci, aby pokryl všechny své výdaje.

Členové královské rodiny Harry a Meghan začátkem tohoto roku oznámili, že se vzdávají pozice předních členů královské rodiny a chtějí se stát finančně nezávislými. Kromě toho, že si nyní hledají práci, ale budou nadále dostávat peníze od prince Charlese a zůstávají i bydlet ve svém sídle Frogmore Cottage. Nedávno ho rekonstruovali za státní peníze, které chtějí v plné výši vrátit.

Doporučeno
Princ Harry a vévodkyně Meghan se vzdávají povinností členů královské rodiny Princ Harry a vévodkyně Meghan se vzdávají povinností členů královské rodiny 9. ledna 2020 7:30

Z čeho budou žít?

Oba přišli o veřejné dotace, které dostávaly díky své pozici v královské rodině. Ty však podle jejich oficiální webstránky vykrývaly pouze 5 % jejich výdajů. Až 95 % pokryly peníze od prince Charlese. Jelikož momentálně usilují o finanční nezávislost, v první řadě se chtějí „zbavit“ těch pěti procent.

Nově budou podle BBC nadále dostávat peníze od prince Charlese, v minulosti šlo přibližně o částku 2,5 milionu liber ročně, britští reportéři nevědí, zda se částka změní. Ve svém sídle v Anglii mohou zůstat, budou však muset platit nájemné, výška zatím není známa.

Ve spojitosti se sídlem mají ještě další výdaje. Nedávno dokončili rekonstrukci za 2,4 milionu liber, kterou zaplatili britští daňoví poplatníci. Tuto částku chtějí v budoucnu vrátit. Na oficiálním webu se také vyjádřili, že chtějí všechny své cesty a výdaje pokrývat z vlastních peněz a ne z peněz daňových poplatníků. Podle BBC to znamená, že si budou muset najít „normální“ práci.

Meghan již usiluje o několik rolí, naposledy přijala nabídku od Disney, avšak peníze šly přímo na pomoc charitativní organizaci Elephants Without Borders. Harry spolupracoval s Oprah na novém dokumentu o duševním zdraví pro Apple+. Stále to ale nestačí.

Nový příjem by mohla přinést například spolupráce s Netflixem. Podle Deadline se šéf pro obsah streamovací společnosti Ted Sarandos vyjádřil, že by měl o takovou spolupráci zájem.

Šlo by o účinkování v seriálu The Crown, který už má za sebou tři série a připravují ještě tři. Seriál sleduje život a panování královny Alžběty II. a právě Harry a Meghan by se do seriálu hodili. „Zda by měli zájem? Ano, samozřejmě,“ odpověděl Sarandos na otázku, zda by exkrálovský pár mohl v seriálu účinkovat.

Tím, že se začátkem ledna vzdali svých předních pozic, přichází Harry i o velitelský post v námořnictvu a oba přišli o povinnosti zastupovat královnu při veřejných vystoupeních. Nadále drží záštitu nad 16 projekty včetně Národního divadla či rugbyové fotbalové ligy (RFL), jsou to však charitativní projekty.

Po spuštění tohoto nového experimentálního modelu fungování královské rodiny už nebudou moci používat tituly „královská výsost“, Harry si ale nadále nechá titul princ, se kterým se narodil, a zůstává mu i dědičné právo na trůn.

Podle oficiálního prohlášení královny bude nový model fungování v platnosti od jara 2020. 

Doporučeno
Harry a Meghan již nesmí používat titul „královská výsost“. S královnou uzavřeli dohodu Harry a Meghan již nesmí používat titul „královská výsost“. S královnou uzavřeli dohodu 19. ledna 2020 9:16
Domů
Sdílet
Diskuse